Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İlk Çipli Kimlik Kartı Vali Mehmet Aktaş’a

Gündem Yayın: 31.12.2016 15:01
Yazar:
İlk Çipli Kimlik Kartı Vali Mehmet Aktaş’a

Nüfus cüzdanlarının yenilenmesi süreciyle ilgili Karabük’te çipli kimlik kartına ilk başvuru Vali Mehmet Aktaş tarafından yapıldı.
10 yıllık kullanım ömrüne sahip yeni kimlik kartları, Polikarbon materyalden oluşan, temaslı ve temassız çip içeren ve uluslararası standartlara uygun en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran ve vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verinin kart üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesi ve bu işlemden sonra yetkisiz kimseler tarafından kartın yeniden üretilmesini ya da kart içindeki bilgilerin değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlandığını ifade eden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Atalı “Kimlik kartı başvuruları internetten https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/Pages/homepage.aspxadresinden yada Alo 199 çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılabilecektir. Nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan vatandaşların başvuruları Gezici Kayıt Terminalleri ile alınacaktır. Kimlik kartının kaybedilmesi veya çalınması durumunda Alo 199 çağrı merkezi veya nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerekmektedir. Kayıp ve çalıntı bildirimi yapıldıktan sonra kimlik kartları iptal edilecek. İlimize bağlı bütün İlçe Nüfus Müdürlüklerinde tüm teknik kontroller yapıldı ve T.C. Kimlik Kartı başvurularını almak üzere hazır durumdayız.”diye konuştu.
Nüfus Müdürlüğü görevlilerce başvurusunun başarılı şekilde alındığını, bundan sonra da isteyenlerin yeni kimlik kartı başvurusunu yapabileceklerini kaydeden Vali Mehmet Aktaş “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile vatandaşlarımızın kimlik sahteciliğinden kaynaklı hak kaybından ve suistimallerden korunması amaçlanmıştır. Uluslararası standartlarda, modern, taşıma kolaylığına sahip ve yüksek güvenlikli tasarım ve özelliklere sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.
Başvuru işlemlerinin ardından İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Atalı tarafından temsili olarak hazırlanan T.C. Kimlik Kartı Vali Mehmet Aktaş’a takdim edildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Ekonomi Yayın: 03.05.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Doğu Karadeniz bölgesinde yeni yaş çay sezonu için çay üreticileri çaylıklarında hazırlıklarında sona doğru gelmeye başladı. Yakın zamanda yaş çay sezonun açılması beklenirken Rize Ziraat Odası Başkanlığı da çay üreticileri budamaların yapması için uyarıda bulundu.

Bu yıl özel sektör çay fabrikalarının yaş çay taban fiyatının altında üreticilerde çay alması bekleniyor. Bu durumdan ötürü ÇAYKUR’a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10’da 1’ini budamak zorunda olduğunu belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, budama işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ÇAYKUR’a çay satamayacağı uyarısında bulundu.

“ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız”

ÇAYKUR’a çay satılması için budamaların kesinlikle yapılması gerektiğini belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, “Özel sektör çay fabrikaları peşin alımları kredi kullanarak yapabiliyordu. Bu yıl faizlerin çok yüksek oluşundan dolayı özel sektörün sıcak paraya ulaşmasında zorluklar yaşanabilir. Bu yüzden taban fiyatının altında alımlar, vadeli alımlar, sektör de bu gibi maddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bunları yaşamama açısından çayımızı dengeli bir şekilde piyasaya verebilmek adına ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız. 1 milyon 250 bin ton ortalama civarında Rize, Artvin, Trabzon bölgelerinde bir yaş çay yaprağı var. Bunun da yarı oranındaki kısmını ÇAYKUR’un fabrikalarında işleniyor. Diğer yarısı özel sektör çay fabrikalarında işleniyor. Eğer biz budama yapmazsak ÇAYKUR’a çay satamayız. Bu özel sektör fazla yaş çay işleme zorunda kalır. İşleme kapasitesinde sıkıntılar yaşanır ve taban fiyatının altında alımlar ve vadeli alımlar gerçekleşir. Piyasanın dengeli bir şekilde yaş çayı işleyebilmesi adına muhakkak budamaları yapıp ÇAYKUR’a işletmeliyiz. Budamanın faydaları yaprağın gençleşmesi, bitkinin gençleşmesi gibi birçok etkeni var. Budama yapılan arazilerimizde daha taze, daha kaliteli çaylar oluşur. Budama yapmayan yerlerde daha körpe, daha kart yaş yaprağa ulaşmak mümkün. Kaliteli Çay elde edebilmek için muhakkak budamalarımızı gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.