Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl yapılan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırması değerlendirmesi neticesinde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na (KTSO) kayıtlı 4 firma dereceye girdi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Türkiye'nin ilk 1000 İhracatçısını açıkladı. İlk 1000'e Karabük'ten 4 Firma girdi. MESCİER Dış Ticaret A.Ş. Listeye 156'ncı sıradan girerken, ÇAĞÇELİK Demir ve Çelik Endüstri A.Ş. 401, BOSKAY Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. 572, IŞIK Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 608'nci sıradan listeye girdi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, başarılı olan bu firmaları tebrik ederek, "Dereceye giren firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını dileyerek kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.
Öte yandan bu başarılar Karabük'ün ihracatta sağlam adımlarla ilerlediği şeklinde değerlendirilirken, bölgenin ekonomik gücüne de olumlu katkı sağladığı ifade ediliyor.
Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.
Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.