Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2015 09:07 tarihinde yayınlandı
0

Ilgaz Tüneli’nde Sona Gelindi

ÇANKIRI İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak olan Ilgaz Dağı tünelindeki çalışmalarda sona gelindi.
9 Kasım 2012’de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise 5 bin 370 metre uzunluğunda olan giriş çıkışları köpek balığı ağzı şeklinde projelendirilen tünelde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Şu anada kadar tüneldeki sağ tüpün 4 bin 700, sol tüpün ise 4 bin 550 metresi yapılırken tünelin yüzde 85’i, tünelin her iki girişindeki Kastamonu ve Ilgaz girişlerinde bulunan bağlantı yollarının da yüzde 90’ının tamamlandığı öğrenildi.
2016 yılı Ocak veya Şubat ayında ilk ışığı görmeyi planladıklarını dile getiren yetkililer, Nisan ayında da tünelin araç trafiğine açılacağını dile getirdiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Korebe
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 11:39 tarihinde yayınlandı
0

“Körebe” Türkiye’nin en iyi belgeseli oldu

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Körebe” belgesel filmi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Mezuniyet Film Festivali’nde “En İyi Belgesel Film Ödülü”nün sahibi oldu.

Türkiye genelindeki üniversitelerden gönderilen 391 bitirme projesi filmin arasından finale kalan “Körebe”, festival jürisinin değerlendirmesi sonucunda en iyi belgesel seçilerek öğrencilerin emeğini ulusal düzeyde taçlandırdı.

Bitirme projesi olarak hazırlanan belgeselin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya üstlendi. Filmin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler görev üstlendi. Hacı Bayram Veli Üniversitesinde düzenlenen ödül töreninde filmin yönetmeni Yağmur Kaya’ya ödülünü, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk takdim etti. Filmin danışmanlığını ise Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencilerimizin ulusal düzeyde önemli bir başarıya imza atarak Türkiye’nin en iyi bitirme projesi belgeseli ödülünü kazanması bizleri gururlandırmıştır. Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik bilgi ve birikimlerini sanatsal üretimlerle buluşturmalarını önemsiyor, onların her alanda nitelikli çalışmalar ortaya koymalarını destekliyoruz” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin