ÇANKIRI İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak olan Ilgaz Dağı tünelindeki çalışmalarda sona gelindi.
9 Kasım 2012’de temeli atılan tünelin sağ tüpü 5 bin 300 metre, sol tüpü ise 5 bin 370 metre uzunluğunda olan giriş çıkışları köpek balığı ağzı şeklinde projelendirilen tünelde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Şu anada kadar tüneldeki sağ tüpün 4 bin 700, sol tüpün ise 4 bin 550 metresi yapılırken tünelin yüzde 85’i, tünelin her iki girişindeki Kastamonu ve Ilgaz girişlerinde bulunan bağlantı yollarının da yüzde 90’ının tamamlandığı öğrenildi.
2016 yılı Ocak veya Şubat ayında ilk ışığı görmeyi planladıklarını dile getiren yetkililer, Nisan ayında da tünelin araç trafiğine açılacağını dile getirdiler.


Ilgaz Tüneli’nde Sona Gelindi
Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.
Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler


