Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
ilgaz dagina tatilci akini decXze6D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Ilgaz Dağı’na tatilci akını

Kastamonu-Çankırı hududunda bulunan Ilgaz Dağı’ndaki kayak merkezlerinde tatilci yoğunluğu yaşanıyor. Yarıyıl ve hafta sonu tatilini pahalandırmak isteyen çocuklar ve aileleri kayak yapıp kızakla kaydı.

Kastamonu-Çankırı hududunda bulunan Ilgaz Dağı’ndaki kayak tesislerinde tatilci yoğunluğu yaşanıyor. Yarıyıl ve hafta sonu tatilini fırsat bulan öğrenciler ve aileleleri, Ilgaz Dağı’nın yolunu tuttu. Ankara, İstanbul, Kırıkkale, Karabük, Çankırı, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın ve Çorum başta olmak üzere birçok vilayetten gelen kayak tutkunları, kayak merkezlerinde yoğunluk oluşturdu. Birtakım vatandaşlar kayak ve snowboard yaparken, çocuklar ve aileleri kızak pistlerinde doyasıya eğlendi. Vatandaşlar, sis ve karın buluştuğu görüntüyü da fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi. Ilgaz Dağı’ndaki tatilci yoğunluğu dron ile havadan görüntülendi.

“Ilgaz’ın tabiatı, havası çok güzel”

Ankara’dan tatil için geldiğini söz eden Hakan Ökdem, “Ankara’dan hafta sonu tatilini geçirmek için ailemle geldim. Hoş bir tatil geçirdiğime inanıyorum. Ilgaz’ın tabiatı, havası çok hoş. Geçen yıllara karın biraz az olduğunu düşünüyorum lakin eğlendik. Çok kalabalık. Tüm yurttan gelenler olmuş” dedi.

“Her sene Ilgaz’a geliyoruz”

Kırıkkale’den ailesi ile birlikte geldiğini söyleyen Ruhan Akdem ise, “Kırıkkale’den ailemle geldim. Bugün sucuk partisi yaptık, telesiyeje bindik, salep keyfi, kayak yaptık. Çok keyifliydi, tabiat aslında kusursuz. Her sene Ilgaz’a geliyoruz. Herkese de tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin