Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İlçe Müftüsünden Kaymakam  Ürkmezer’e ziyaret

1-7 Ekim tarihleri arsında çeşitli etkinliklerle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i Kaymakamlık makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Temur, Diyanet İşleri Başkanlığının camilere ilgiyi artırmak, çevresini bakımlı ve canlı tutmak amacıyla her yıl kutlanmak üzere 1-7 Ekim tarihleri arasını 1989 yılında Camiler Haftası olarak kabul ve ilan ettiğini, 2003 yılında ise bu ismin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak değiştirildiğini hatırlattı. Temur şöyle devam etti; “Bu bağlamda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi de yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklere bizzat katılım sağlamasının yanı sıra, İlçemizde bulunan tüm Camilerimizin iç temizliği, halıların yıkanması,  peyzaj, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını da gidermekte. Verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” Haftanın tüm İslam âlemine hayırlı olması temennisinde bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer ise, "Camiler, Müslümanların ibadetlerini ifa ettikleri, Cenab-ı Allah´ın adının anıldığı müstesna mekânlardır. Her gün farklı insanları bir araya getirerek aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetler aynı zamanda ´Allah´ın Evi´ olarak ta bilinmektedir. Dini ibadetlerin yapıldığı, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularının ve hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz Cenab-ı Allah´a ibadetlerimizi ve dualarımızı topluca yaptığımız gönüllerimizi yıkadığımız güzide mekânlardır. Bununla birlikte,  Din görevlilerimiz ise, yaşayış ve davranışlarıyla toplumumuza örnek olan, toplumumuzu iyiye ve güzele yönlendiren kişilerdir. Sayın Müftümüze güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum ancak, bu vazifeleri yapmayı bizler asli görevlerimiz olarak addetmekteyiz ve bu bilinçle hizmet vermekteyiz. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde desteklerimize devam edeceğiz. Ben bir kez daha ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, haftanın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Temur ziyaretin sonunda Ürkmezer’e çiçek takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 5 ayda 334 hayvan tedavi edildi

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde 2025 yılının birinci 5 ayında toplam 334 hayvanın tedavisini yapıldı.
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, 2025 yılının birinci beş ayında gösterdiği performansla dikkat çekti. Ocak-Mayıs devrinde toplam 334 hayvana şifa kapılarını açan hastane, bölge hayvancılığına takviye sağladı. Veteriner Fakültesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Hayvan Hastanesi, yalnızca Kastamonu’dan değil, etraf vilayetlerden de gelen hadiselerle ağır bir tempoda çalıştı. En çok müracaat, 178 hasta ile iç hastalıkları ünitesine olurken, cerrahi kısmı 119 olay ve doğum-jinekoloji kısmı ise 54 müracaat ile takip etti.
Hastanede en fazla tedavi gören çeşitler ortasında 178 kedi ve 79 köpek yer aldı. Kırsal kesimde ise 67 sığırla yetiştiriciler sıkça hastaneye başvurdu. Çağdaş veteriner tıbbının tüm imkânlarıyla donatılan hastane, yalnızca tedavi değil, kollayıcı hekimlik ve hayvan refahı prensiplerine uygun hizmetleriyle de fark oluşturuyor. Alanında uzman akademik takım, hasta takip sistemleri ve etik kıymetleri ön planda tutan yapısıyla Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, örnek bir model olmaya devam ediyor.
Hastaneden faydalanan vatandaşlarla yapılan memnuniyet anketinde ise iştirakçilerin yüzde 77’si hizmeti 10 puanla değerlendirirken, yüzde 14’ü 9 puan verdi. Yüzde 2,3’ü 8 puan, yüzde 5,7’si ise 7 puan verdi.
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tarık Şafak, anket sonuçlarının kendileri için memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, "Hastanemizin hizmetlerinden faydalanan vatandaşlarımızın yüksek seviyede memnuniyet göstermesi ve elde edilen bu sonuçlar bizleri motive ediyor. Birinci beş ayda ulaştığımız hasta sayısı, halkımızın hastanemize duyduğu inancın en somut göstergesidir" diye konuştu.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, "Hayvan Hastanemizin bölge hayvancılığına ve evcil hayvan sıhhatine sağladığı katkılar bizleri şad ediyor. Alanında ehil akademik takımımızın özverili çalışmaları sayesinde hastanemiz hem sıhhat hizmetlerinde hem de eğitim-öğretim faaliyetlerinde kıymetli bir merkez hâline geldi. Bu muvaffakiyetin önümüzdeki devirde de artarak devam edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Hayvan Hastanesi, klinik muvaffakiyetlerinin yanı sıra eğitim-öğretim faaliyetleriyle de bölgesel veteriner hizmetlerinin bir merkezi haline geldi. Önümüzdeki devirlerde daha fazla sayıda hayvana ulaşmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin