Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:23 tarihinde yayınlandı
0

İlçe Müftüsünden Kaymakam  Ürkmezer’e ziyaret

1-7 Ekim tarihleri arsında çeşitli etkinliklerle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i Kaymakamlık makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Temur, Diyanet İşleri Başkanlığının camilere ilgiyi artırmak, çevresini bakımlı ve canlı tutmak amacıyla her yıl kutlanmak üzere 1-7 Ekim tarihleri arasını 1989 yılında Camiler Haftası olarak kabul ve ilan ettiğini, 2003 yılında ise bu ismin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Temur şöyle devam etti; “Bu bağlamda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi de yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklere bizzat katılım sağlamasının yanı sıra, İlçemizde bulunan tüm Camilerimizin iç temizliği, halıların yıkanması,  peyzaj, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını da gidermekte. Verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum”

Haftanın tüm İslam âlemine hayırlı olması temennisinde bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer ise, “Camiler, Müslümanların ibadetlerini ifa ettikleri, Cenab-ı Allah´ın adının anıldığı müstesna mekânlardır. Her gün farklı insanları bir araya getirerek aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetler aynı zamanda ´Allah´ın Evi´ olarak ta bilinmektedir. Dini ibadetlerin yapıldığı, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularının ve hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz Cenab-ı Allah´a ibadetlerimizi ve dualarımızı topluca yaptığımız gönüllerimizi yıkadığımız güzide mekânlardır. Bununla birlikte,  Din görevlilerimiz ise, yaşayış ve davranışlarıyla toplumumuza örnek olan, toplumumuzu iyiye ve güzele yönlendiren kişilerdir.

Sayın Müftümüze güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum ancak, bu vazifeleri yapmayı bizler asli görevlerimiz olarak addetmekteyiz ve bu bilinçle hizmet vermekteyiz. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde desteklerimize devam edeceğiz. Ben bir kez daha ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, haftanın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Temur ziyaretin sonunda Ürkmezer’e çiçek takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin