İlçe Müftüsünden Kaymakam  Ürkmezer’e ziyaret - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:23 tarihinde yayınlandı
0
0

İlçe Müftüsünden Kaymakam  Ürkmezer’e ziyaret

1-7 Ekim tarihleri arsında çeşitli etkinliklerle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i Kaymakamlık makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Temur, Diyanet İşleri Başkanlığının camilere ilgiyi artırmak, çevresini bakımlı ve canlı tutmak amacıyla her yıl kutlanmak üzere 1-7 Ekim tarihleri arasını 1989 yılında Camiler Haftası olarak kabul ve ilan ettiğini, 2003 yılında ise bu ismin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Temur şöyle devam etti; “Bu bağlamda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi de yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklere bizzat katılım sağlamasının yanı sıra, İlçemizde bulunan tüm Camilerimizin iç temizliği, halıların yıkanması,  peyzaj, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını da gidermekte. Verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum”

Haftanın tüm İslam âlemine hayırlı olması temennisinde bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer ise, “Camiler, Müslümanların ibadetlerini ifa ettikleri, Cenab-ı Allah´ın adının anıldığı müstesna mekânlardır. Her gün farklı insanları bir araya getirerek aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetler aynı zamanda ´Allah´ın Evi´ olarak ta bilinmektedir. Dini ibadetlerin yapıldığı, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularının ve hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz Cenab-ı Allah´a ibadetlerimizi ve dualarımızı topluca yaptığımız gönüllerimizi yıkadığımız güzide mekânlardır. Bununla birlikte,  Din görevlilerimiz ise, yaşayış ve davranışlarıyla toplumumuza örnek olan, toplumumuzu iyiye ve güzele yönlendiren kişilerdir.

Sayın Müftümüze güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum ancak, bu vazifeleri yapmayı bizler asli görevlerimiz olarak addetmekteyiz ve bu bilinçle hizmet vermekteyiz. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde desteklerimize devam edeceğiz. Ben bir kez daha ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, haftanın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Temur ziyaretin sonunda Ürkmezer’e çiçek takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin