İlçe Müftüsünden Kaymakam  Ürkmezer’e ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:23 tarihinde yayınlandı
0
0

İlçe Müftüsünden Kaymakam  Ürkmezer’e ziyaret

1-7 Ekim tarihleri arsında çeşitli etkinliklerle kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’i Kaymakamlık makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Temur, Diyanet İşleri Başkanlığının camilere ilgiyi artırmak, çevresini bakımlı ve canlı tutmak amacıyla her yıl kutlanmak üzere 1-7 Ekim tarihleri arasını 1989 yılında Camiler Haftası olarak kabul ve ilan ettiğini, 2003 yılında ise bu ismin Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Temur şöyle devam etti; “Bu bağlamda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi de yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklere bizzat katılım sağlamasının yanı sıra, İlçemizde bulunan tüm Camilerimizin iç temizliği, halıların yıkanması,  peyzaj, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlarını da gidermekte. Verdiği desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum”

Haftanın tüm İslam âlemine hayırlı olması temennisinde bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Dr. Fatih Ürkmezer ise, “Camiler, Müslümanların ibadetlerini ifa ettikleri, Cenab-ı Allah´ın adının anıldığı müstesna mekânlardır. Her gün farklı insanları bir araya getirerek aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetler aynı zamanda ´Allah´ın Evi´ olarak ta bilinmektedir. Dini ibadetlerin yapıldığı, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularının ve hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz Cenab-ı Allah´a ibadetlerimizi ve dualarımızı topluca yaptığımız gönüllerimizi yıkadığımız güzide mekânlardır. Bununla birlikte,  Din görevlilerimiz ise, yaşayış ve davranışlarıyla toplumumuza örnek olan, toplumumuzu iyiye ve güzele yönlendiren kişilerdir.

Sayın Müftümüze güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum ancak, bu vazifeleri yapmayı bizler asli görevlerimiz olarak addetmekteyiz ve bu bilinçle hizmet vermekteyiz. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde desteklerimize devam edeceğiz. Ben bir kez daha ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, haftanın hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Temur ziyaretin sonunda Ürkmezer’e çiçek takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile samsunda mn7gOqzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile Samsun’da

Türkiye ile Rusya arasındaki deniz turizmi yeniden hareketlenirken, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande aylar sonra Samsun’a demirledi. 856’sı yolcu olmak üzere toplam bin 300 kişilik kafile, kente turizm açısından canlılık getirdi.

Sochi Limanı’ndan hareket eden kruvaziyer; İzmir, İstanbul ve Bartın duraklarının ardından sabah saatlerinde Samsun Limanı’na ulaştı. Liman işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, vakit kaybetmeden kenti keşfetmeye başladı.

Ziyaretçiler en çok Atakum sahili, Amisos Tepesi ve Bandırma Vapuru Müzesi’ne ilgi gösterirken, şehir merkezindeki alışveriş noktalarında da yoğunluk oluşturdu. Turistlerin bir kısmı ise düzenlenen turlarla Samsun’un ilçelerindeki turistik alanları gezdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Samsun’dan ayrılması planlanan kruvaziyer, rotasını Trabzon’a çevirecek. Buradaki ziyaretin ardından gemi, yeniden Rusya’ya dönerek Türkiye turunu tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin