İlçe Değerlendirme Toplantılarının İkincisi Eflani’de Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mart, 2017 14:36 tarihinde yayınlandı
0
0

İlçe Değerlendirme Toplantılarının İkincisi Eflani’de Yapıldı

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlçe Değerlendirme Toplantılarının ikincisini Eflani İlçesinde gerçekleştirildi.

Eflani Halk Eğitimi Merkezinde yapılan  toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Şube Müdürü Nevzat Akbaş ile Eflani İlçe Millî Eğitim Müdürü Şükrü Sever, Eskipazar İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Ovacık İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Ergün, Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Muhammet Yolmaz, Yenice İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Özden ile Eflani İlçesi okul ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin  eğitim öğretim ve yönetim faaliyetlerine ilişkin genel açıklamaları ile başladı. Akabinde ilçedeki eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin brifing ve ilçe genel değerlendirmesi İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından sunuldu. Daha sonra toplantıya İlçe okul/kurum yöneticilerine ayrı ayrı söz verilerek okul/kurumların sınav başarı durumları (TEOG/YGS/LYS), sosyal, kültürel, sportif etkinlikleri, proje ve çalışmaları hakkında bilgi vermeleri  ile devam edildi. Millî Eğitim Şube Müdürü Nevzat Akbaş okul/kurumlara ilişkin genel değerlendirme yaparak okul/kurum yöneticilerinin sorularına ilişkin açıklamalar yaptı. Okul/kurumların ihtiyaç ve sorunlarının ele alınmasının ardından toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin  iyi dilek ve başarı temennisi ile son buldu.

Toplantı bitiminde Halk Eğitimi Merkezi binasındaki çeşitli kurslar gezildi ve kurs etkinlikleri ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse  ve beraberindekilere bilgi sunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin