İl Sağlık Müdürü Kara’dan Endoskopi Ünitesine Ziyaret - Karabük Haber Postası
671cb6ed76963
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Ekim, 2024 12:32 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Sağlık Müdürü Kara’dan Endoskopi Ünitesine Ziyaret

Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki endoskopi ünitesine ziyaret gerçekleştirerek ünitedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında, hastaneye yeni atanan gastroenteroloji uzmanları Dr. Öğr. Üyesi Kenan Koşar ve Uzm. Dr. Abdurrahim Yıldırım ile bir araya gelen Kara, poliklinik hastalarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başhekim Doç. Dr. Erkan Doğan’dan alınan bilgiye göre, son 45 gün içerisinde hastanede 1100’den fazla endoskopi ve kolonoskopi işlemi yapıldı. Ayrıca, bölgede ilk kez uygulanan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi) işlemlerinden 8 tanesi başarıyla tamamlandı.

Doğan, randevu sürelerinin 10 aydan 4 aya düşürüldüğünü ve tüm randevuların daha da kısa sürede gerçekleşmesi için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Ziyaretin ardından İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, sağlık hizmetlerinin her geçen gün daha iyi bir noktaya ulaşacağına olan inancını belirterek idarecilere ve sağlık çalışanlarına emekleri için teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin