İl Özel İdare İşçi Personeli Sağlık Taramasından Geçirildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2014 08:43 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Özel İdare İşçi Personeli Sağlık Taramasından Geçirildi

İl Özel İdaresinde  çalışan  işçi personelin Verem Savaş Dermeğinin Gezici Röntgen Aracı ile Akciğer Filmleri çekildi ve  kan örnekleri alınarak sağlık taramasından geçirildi.

Konu ile ilgili İl Özel İdare Genel Sekreter Mehmet Uzun “Türkiye Yol- İş Sendikası ile İl Özel İdaremiz Adına TÜHİS arasında imzalanan 4. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesinin 77. Maddesinin 2. Paragrafı gereği tüm işçi personelimizi sağlık kontrolünden geçirmek için Verem Savaş Derneğimiz ile anlaştık ve Derneğimizin Gezici Röntgen Aracını İl Özel İdaremizin Hamzalar Mevkiin deki Ek Hizmet Binamızın bahçesine getirterek burada tüm işçilerimizin Akciğer röntgeni ve kan örnekleri alınmak sureti ile kontrolden geçirdik. Sonuçların tetkikinden sonra sıkıntı olan işçilerimiz olursa tedavilerini yaptırmaları konusunda uyaracağız. Gelen sonuçları da her işçi için işlerinde tutulan sağlık kartlarına işlenerek işçilerimizin sağlık durumlarını takip etmiş oluyoruz. Bu şekilde yapılan sağlık taramaları ile işçilerimizin sağlık ile ilgili her hangi bir problemi olup olmadığını varsa tedavi edilmesini kalıcı bir rahatsızlıksa sağlık durumuna uygun işlerde çalışması planlamasını yapmış oluyoruz “ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrencilerin bursluluk sinavi heyecani basladi ZVrbO6ze
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrencilerin bursluluk sınavı heyecanı başladı

Kastamonu’da binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için okulların yolunu tuttu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Kastamonu’da da öğrencilerin büyük heyecanıyla başladı. Saat 10.00’da başlayan sınav öncesi ailelerle birlikte okul bahçelerine gelen öğrenciler, daha sonra arama yapılarak okullara alındı. Sınavda 5., 6., 7., 8., hazırlık, 9., 10. ve 11’inci sınıf öğrencileri ter döküyor. Öğrencilerin 120 soruyu çözeceği sınav saat 11.40’ta sona erecek.

Kastamonu’da il genelinde 2 bin 997 öğrenci, katıldıkları bursluluk sınavını kazanmak için ter döküyor.

Şehit Bülent Gider Ortaokulu’nda eğitim gören Zeynep Nur Koç, “Aslında çok fazla bir heyecanım yok. Sınav için kendime güveniyorum. Sınav için çalıştım, inşallah başaracağıma inanıyorum” diye konuştu.

Bursluluk sınavına girmek için Aytaç Eruz Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Asel Özcan ise, sınav için biraz heyecanlı olduğunu belirterek, “Geçen yıl da girmiştim. Bu yıl inşallah kendime güveniyorum, kazanacağıma inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin