Reklam
Reklam
66ab547c5d3e0 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
01 Ağustos, 2024 12:25 tarihinde yayınlandı
0

İl Müftüsünden Yaz Kur’an Kurslarına Ziyaret

İl Müftü Ercan Aksu,  İl Müftü Yardımcıları Merve Yumlu, Ayhan Yalçın, Şube Müdürleri ve İl Vaizleri ile birlikte  Yaz Kur’an Kurslarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında öğrencilerle sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştiren İl Müftüsü Ercan Aksu ve beraberindeki heyet, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Aksu, öğrencilerin dini bilgilerini geliştirmeleri ve manevi değerlerle donanmaları konusunda gösterdikleri çabalardan dolayı takdirlerini iletti.

Heyet ayrıca, özverili çalışmalarından dolayı Din Görevlilerine ve Kur’an Kursu Öğreticilerine teşekkürlerini sundu. Bu tür ziyaretlerin, öğrencilere moral ve motivasyon sağladığı belirtilerek, eğitim sürecinde emeği geçen herkese şükranlarını ifade ettiler.

Yaz Kur’an Kursları’nın önemine vurgu yapan İl Müftüsü Ercan Aksu, genç nesillerin manevi eğitim almasının toplumun geleceği için büyük bir değer taşıdığını dile getirdi. Müftü Aksu; “Bu kurslar sayesinde öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri ve dini bilgilerini pekiştirmeleri sağlanmaktadır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin