Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İl Müftülüğünde Ulusal Staj Programı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinesinde hayata geçirilen "Ulusal Staj Programı” Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  İl Müftülükleri bünyesinde gerçekleştiriliyor. Program kapsamında Karabük İl Müftülüğünde  de stajyer olarak görev alan öğrencilere 24.07.2022 -19.08.2022 tarihleri arasında staj programı hazırlandı. Stajını tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri İl Müftü Yardımcısı Merve Yumlu tarafından verildi. Staj eğitimlerini tamamlayan öğrencileri misafir etmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden İl Müftü Yardımcısı Merve Yumlu, "İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz yaptıkları bu staj vesilesiyle “Başkanlık teşkilatımızı ve müftülük hizmetlerimizi yakından tanıma fırsatı buldular” dedi. Müftü Yardımcısı Yumlu, staj yapan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında üstün muvaffakiyetler dileyerek, çeşitli hediye ve katılım belgelerini takdim etti. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türk öğrencilerden Avrupa’da ekmek kokan başarı hikayesi

Samsun Hasan Çakın Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 4 öğrenci, Erasmus+ kapsamında yürütülen "Ekmeğe Dönüş Projesi" ile Avrupa’da üç aylık mesleksel stajlarına başladı.
Öğrenciler Portekiz’in Braga kentinde ve Almanya’nın başşehri Berlin’de klâsik ve çağdaş ekmekçilik tekniklerini öğrenme fırsatı buldu. Braga’da klasik fırında staj yapan Ela Naz Özturan ve Beyza Kutlu, ekmek imaline olan tutkularını Avrupa’ya taşıdı. Berlin’de ise bir Alman fırınında misyon alan İrem Şen ve Medine Gök, Alman ekmekçiliğini yerinde deneyimleyerek mesleksel maharetlerini geliştiriyor.
Proje, öğrencilere farklı un çeşitlerini tanıma, klâsik tanımları öğrenme ve memleketler arası mutfaklarda uygulamalı eğitim alma imkânı sunuyor. Tıpkı vakitte gençlerin kültürel etkileşimlerini artırmayı ve yabancı lisan yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

"Kariyerlerine Avrupa’da taraf veriyorlar"
Avrupa’nın iki farklı ülkesinde staj yapan Samsunlu öğrenciler, yalnızca fırınlarda değil, tıpkı vakitte kaldıkları kentlerin tarihi ve kültürel kıymetlerini tanıma imkânı da elde ediyor. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, Türkiye’nin kültürel zenginliğini yurt dışına taşıyarak ülkeler ortası iş birliğini de güçlendiriyor.
Yetkililer, bu tıp Erasmus+ projelerinin gençlerin gelecekteki mesleklerine milletlerarası bir vizyon kazandırdığını ve onlara yeni kapılar araladığını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.