Reklam
Reklam
6790a1af4b460
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Ocak, 2025 10:44 tarihinde yayınlandı
0

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 yılına yönelik ilk toplantısı, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu kuruluşlarının yatırımlarını izlemek, çalışmalarını koordine etmek ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İlçe Kaymakamları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanan ve devam eden yatırımlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Vali Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi; 2024 yılının 4. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları değerlendirmek, koordinasyon gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımları yerel ile bölgesel kalkınma açısından ele almaktır. 2024 yılında ilimizde ulaştırma sektöründe 33, eğitim sektöründe 30, kültür ve turizm sektöründe 12, tarım sektöründe 76, enerji sektöründe 4, sağlık sektöründe 4, konut sektöründe 2, imalat sektöründe 6 ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 9 olmak üzere toplam 176 proje yürütülmüştür.”

YATIRIMLARA 19 MİLYAR TL AYRILDI
176 projeye ilişkin finansal verileri de paylaşan Vali Mustafa Yavuz, şu bilgileri aktardı:
“Bu projelerin toplam maliyeti 19 milyar 287 milyon 812 bin TL’dir. Önceki yıllarda bu projeler için toplam 4 milyar 637 milyon 868 bin TL harcanmış olup, 2024 yılı 4. dönem sonu itibarıyla 2 milyar 915 milyon 299 bin TL daha harcama yapılmıştır. Ayrıca, 2024 yılı için toplam ödenek miktarı 3 milyar 371 milyon 440 bin TL olarak gerçekleşmiştir. İl Koordinasyon Kurulu’nun bu toplantısının, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve daire müdürleri söz alarak, 2024 yılında başlatılan ve devam eden projeler ile 2025 yılı için planlanan çalışmalar hakkında kurul üyelerine detaylı bilgilendirme yaptı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
55 kadin bir araya geldi hayatin stresini darbuka ogrenerek atti IOLrCX58
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

55 kadın bir araya geldi, hayatın stresini darbuka öğrenerek attı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kadınlar, darbuka eğitimi alarak günlük hayatın stresinden uzaklaşıyor. Sayıları kısa sürede 60’a yaklaşan ritim grubu, verdikleri açık hava konseriyle izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kozlu’da faaliyet gösteren 42 yıllık geçmişe sahip KOFDER ve Atölye Mavi iş birliğiyle kadınlara yönelik vurmalı çalgılar kursu düzenlendi. Kısa bir süre önce sadece 5 kişiyle başlayan çalışmalara ilgi artınca katılımcı sayısı 55-60 bandına ulaştı. Birlik, beraberlik ve dostluk ortamında eğitim alan kadınlar, hem sosyalleşme imkanı buluyor hem de ritim tutarak ev hayatının stresini atıyor. Ritim grubu, bayram etkinlikleri kapsamında Kozlu meydanında sahne alarak yeteneklerini sergiledi.

“5 kişiyle başladık, sayımız 60’a dayandı”

Kadınların sosyal hayata katılımını ve rahatlamalarını amaçladıklarını belirten KOFDER Başkanı Hikmet Sinan, şunları kaydetti:

“Karadeniz’in incisi Zonguldak’ımızın Kozlu ilçesinde 42 sene önce kurulmuş olan derneğimizde, bayanlarımızla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde günün stresini atmak için bir araya geldik. İlk başta iki ay kadar önce 5 kişiyle başladık. Şu anki sayımız 55-60 arası değişiyor. Günün stresini atıyorlar. Evdeki sıkıntıları, stresleri atıp derneğimize gelip orada rahatlamayı yaşayan bayanlarımız var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Halkımızla birlikte, beraberlik içinde güzel bir eğlence ortamı yaşattık. Bizim de bir katkımız olması bu bayramda ne mutlu bizlere.”

“Gösterilerimiz devam edecek”

Kursiyerlere liderlik eden usta öğretici Ceyhun Yamakoğlu ise meydan konserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kozlu KOFDER’de ve Atölye Mavi’de yaklaşık 8-9 aydır ekip arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Kozlu’da güzel gösteriler yaptık. Meydanda güzel bir eğlence oldu. Biz de elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. Çok güzel geçti. Gelen, dinleyen herkese teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir mutlaka” ifadelerini kullandı.

Ekibin en küçüğü Duru oldu

Grubun en genç üyesi olan ve performansıyla dikkat çeken 12 yaşındaki Duru Özdemir ise sadece 3 aylık bir eğitim sürecinden geçtiğini söyleyerek, “Mükemmel geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Rahat yani. En fazla 3 ay olmuştur öğreneli. Bugünkü konser mükemmel geçti. Çalmaya devam edeceğim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin