İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
6790a1af4b460
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Ocak, 2025 10:44 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 yılına yönelik ilk toplantısı, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu kuruluşlarının yatırımlarını izlemek, çalışmalarını koordine etmek ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İlçe Kaymakamları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanan ve devam eden yatırımlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Vali Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi; 2024 yılının 4. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları değerlendirmek, koordinasyon gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımları yerel ile bölgesel kalkınma açısından ele almaktır. 2024 yılında ilimizde ulaştırma sektöründe 33, eğitim sektöründe 30, kültür ve turizm sektöründe 12, tarım sektöründe 76, enerji sektöründe 4, sağlık sektöründe 4, konut sektöründe 2, imalat sektöründe 6 ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 9 olmak üzere toplam 176 proje yürütülmüştür.”

YATIRIMLARA 19 MİLYAR TL AYRILDI
176 projeye ilişkin finansal verileri de paylaşan Vali Mustafa Yavuz, şu bilgileri aktardı:
“Bu projelerin toplam maliyeti 19 milyar 287 milyon 812 bin TL’dir. Önceki yıllarda bu projeler için toplam 4 milyar 637 milyon 868 bin TL harcanmış olup, 2024 yılı 4. dönem sonu itibarıyla 2 milyar 915 milyon 299 bin TL daha harcama yapılmıştır. Ayrıca, 2024 yılı için toplam ödenek miktarı 3 milyar 371 milyon 440 bin TL olarak gerçekleşmiştir. İl Koordinasyon Kurulu’nun bu toplantısının, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve daire müdürleri söz alarak, 2024 yılında başlatılan ve devam eden projeler ile 2025 yılı için planlanan çalışmalar hakkında kurul üyelerine detaylı bilgilendirme yaptı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda trafik kazalari 1 olu 6 yarali bRcqN6Yy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Giresun’da trafik kazaları: 1 ölü, 6 yaralı

Giresun’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

İlk kaza, Espiye ilçesi Bayrambey köyü Ericek grup yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Süleyman Akçay (52) yönetimindeki 61 HE 172 plakalı çekici, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye yuvarlandı. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

İkinci kaza ise, merkeze bağlı Duroğlu beldesi kavşağında meydana geldi. Salih Ç. idaresindeki 28 DR 618 plakalı otomobil, kavşaktan kontrolsüz dönüş yaptığı sırada Tacettin Gökdemir yönetimindeki 28 M 7099 plakalı yolcu minibüsü ile çarpıştı. Kazada sürücüler Salih Ç. ve Tacettin Gökdemir ile minibüste yolcu olarak bulunan Fatma Yeşil, Ayşenur Kadan, Hanife Kadan ve Mustafa Bukukoğlu yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin