Reklam
Reklam
6790a1af4b460
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Ocak, 2025 10:44 tarihinde yayınlandı
0

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Koordinasyon Kurulu’nun 2025 yılına yönelik ilk toplantısı, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığında Valilik Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kamu kuruluşlarının yatırımlarını izlemek, çalışmalarını koordine etmek ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İlçe Kaymakamları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanan ve devam eden yatırımlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Vali Yavuz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi; 2024 yılının 4. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları değerlendirmek, koordinasyon gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımları yerel ile bölgesel kalkınma açısından ele almaktır. 2024 yılında ilimizde ulaştırma sektöründe 33, eğitim sektöründe 30, kültür ve turizm sektöründe 12, tarım sektöründe 76, enerji sektöründe 4, sağlık sektöründe 4, konut sektöründe 2, imalat sektöründe 6 ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 9 olmak üzere toplam 176 proje yürütülmüştür.”

YATIRIMLARA 19 MİLYAR TL AYRILDI
176 projeye ilişkin finansal verileri de paylaşan Vali Mustafa Yavuz, şu bilgileri aktardı:
“Bu projelerin toplam maliyeti 19 milyar 287 milyon 812 bin TL’dir. Önceki yıllarda bu projeler için toplam 4 milyar 637 milyon 868 bin TL harcanmış olup, 2024 yılı 4. dönem sonu itibarıyla 2 milyar 915 milyon 299 bin TL daha harcama yapılmıştır. Ayrıca, 2024 yılı için toplam ödenek miktarı 3 milyar 371 milyon 440 bin TL olarak gerçekleşmiştir. İl Koordinasyon Kurulu’nun bu toplantısının, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve daire müdürleri söz alarak, 2024 yılında başlatılan ve devam eden projeler ile 2025 yılı için planlanan çalışmalar hakkında kurul üyelerine detaylı bilgilendirme yaptı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
w 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Haziran, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0

İstanbul Pendik’e Yeniceli Muhtar

İstanbul Pendik Bahçelievler Mahallesi’nde eski muhtarın vefatının ardından gerçekleştirilen ara seçimde mahalle sakinlerinin tercihi Serpil Berak’tan yana oldu. Yeniceli nüfusuna kayıtlı olan Berak, seçimde aldığı 600 oyla mahallenin yeni muhtarı seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği seçim sürecinde oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandıklar açıldı ve oy sayımı gerçekleştirildi. Sayım sonuçlarının resmi tutanaklarla ilan edilmesiyle birlikte Serpil Berak’ın muhtarlığı kesinleşti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından mahallede yeni bir dönem başlarken, vatandaşların gözü de yeni muhtar Serpil Berak’ın hayata geçireceği hizmet ve projelere çevrildi. Mahalle sakinleri, Berak’ın önümüzdeki süreçte Bahçelievler Mahallesi’nin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirmesini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin