İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
26 Ekim, 2023 12:40 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:54
0
0

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İstihdamı geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) sekretaryasında düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 4. Toplantısı Vali  Mustafa Yavuz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi Yapildi jpg

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz ve ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Çalış tarafından 2023 yılında kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Vali Mustafa Yavuz ve kurul üyelerine genel bilgilerin verildiği toplantıda, istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili İŞKUR personelleri tarafından sunum yapıldı.(Ramazan Öztürk)

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin