Reklam
Reklam
6719f74265045
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Ekim, 2024 10:29 tarihinde yayınlandı
0

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İstihdamı geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) sekretaryasında düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 4. Toplantısı Vali Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İŞKUR İl Müdürü Vekili Hüseyin Çalım, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kemal Karadeniz ve ilgili kurum müdürleri ile kurul üyeleri katıldı. İŞKUR İl Müdür Vekili Hüseyin Çalım tarafından 2024 Yılı’nda kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Vali Mustafa Yavuz ve kurul üyelerine genel bilgilerin verildiği toplantıda, istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili İŞKUR personelleri tarafından sunum yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun polisi uyardi hediye kazandiniz borcunuz var tuzagina dikkat PnDpvwJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.

“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin