İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 2017 kursları başladı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Şubat, 2017 07:18 tarihinde yayınlandı
0
0

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün 2017 kursları başladı

BARTIN ‘da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çiftçilere yönelik 2017 yılı içinde gerçekleştirilecek olan kurslarına Mantar Yetiştiriciliği Kursu ile başlandı.
İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan kursun başlangıç törenine İl Müdürü Abdulsetter Bayram, İl Müdür Yardımcıları Enver Daş ve Sadık Kelez, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Emine Sancar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Merve Gönül Şen Kul, Kurs Eğitmenleri Recep Işıkoğlu ve Mutlu Keleş ve kursiyerler katıldı.
Kurslarla ilgili bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, “Bakanlığımız, İş-Kur, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Halk Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile gerçekleştirilecek olan “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi” kapsamında ilimizde 2017 yılı içinde 190 kursiyerlerin katılımı ile Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Arı Yetiştiriciliği konulu 8 kurs açılacak. Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan kurslarımız Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi Projesinin bir alt bileşeni olarak gerçekleştirilmektedir ” dedi.
Kurs 24 gün sürecek
Kursiyerlere de seslenen Bayram ; “Kursa katılımınızda dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Mantar Yetiştiriciliği Kursunda 24 gün boyunca mantar yetiştiriciliği hakkında bilgiler alacaksınız. Kursta teorik bilgilerle birlikte pratik ve uygulamalı eğitimde verilecektir. Ayrıca ilimiz de mantar üretimi yapan işlemelere teknik gezi düzenlenecektir. Bu kursun sonunda inancımız sizlerin de birer mantar yetiştiricisi olarak bu işe başlamanız olacaktır.
Ayrıca ilimiz bu yıl IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) kapsamında Batı Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi içine alınmıştır. Bu kurs sonrasında proje kapsamında bir araya gelerek çalışmalar yapabilirsiniz. IFAD kapsamında olmak ilimizin kırsal kalkınmasına yönelik projelerin uygulanması için büyük bir fırsat. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin