16 Kasım, 2023 11:53 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
İl Genel Meclisinde Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor
İl Genel Meclisi 2023 yılı bütçe görüşmelerinin 15.Birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıda Tarımsal Hizmetler Müdürü Yavuz Ülgen, müdürlüğün çalışmaları ve son durumu hakkında bilgiler vererek 2024 bütçesi ile ilgili taleplerini iletti.
Meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Ülgen; Başkan Sözen’e ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.
Bilgilendirmenin ardından Başkan Sözen; “Müdürümüze çok teşekkür ediyorum, ‘Az para ile çok iş böyle yapılır’ köylerdeki çöpü toplayıp geri dönüşüme kazandırmak, bunu enerjiye çevirmek ve milli ekonomiye fayda sağlamak, bu işleri de kısıtlı bütçe ile yapmak çok mühim ve gayret isteyen bir iş, ayrıca bu yıl içerisinde İlimiz Merkez ilçe Zopran, Davutlar, Kamış, Ortaca ve Cemaller; Eskipazar ilçesi Köyceğiz, Karahasanlar, Hanköy, Doğancılar ve Karaören; Ovacık ilçesi Şamlar ve Dudaş köylerinin tarımsal sulama talepleri karşılanmıştır” diye konuştu.
BAŞKAN SÖZEN, “ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYORUZ”
Karabük İl Özel İdaresi olarak sahipsiz sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderildiğini ve küçük dostlarımızın da unutulmadığını ifade eden Başkan Sözen, açıklamalarına şöyle devam etti; “2023 yılı Ocak ayı içerisinde 74.915.25 TL tutarında 2,475 kg köpek, 750 kg kedi maması alınmış olup; 1.875 kg köpek ve 630 kg kedi maması sokak hayvanlarımız için kullanılmıştır.
Ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarının takibi için kullanılmak üzere yaklaşık 9.400TL değerinde Hayvan Mikroçip Okuyucusu alımı yapılmıştır.
Bu çalışmalarda emeği geçen başta Tarımsal Hizmetler Müdürümüz Yavuz Ülgen olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum.”
Başkan Sözen’in ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Ülgen’in açıklamalarının ardından bütçe görüşülerek toplantı sona erdi. (Yusuf Korkmaz)
İsrail menşeli temizlik ürünlerine karşı TOGÜ’den alternatif çözüm
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), yerli ve ulusal üretim gayeleri doğrultusunda geliştirdiği etraf dostu paklık ve kozmetik eserleriyle boykot edilen İsrail eserlerine güçlü bir alternatif sunuyor.
TOGÜ Kimya Teknolojisi Kısmı, yerli ve ulusal üretim maksatları doğrultusunda paklık ve kozmetik kesimine yönelik değerli bir adım attı. Üniversitenin kimya kısmı akademisyenleri ve öğrencileri tarafından geliştirilen, tüm testleri muvaffakiyetle tamamlanan 60 farklı eserden 15’inin üretimine başlandı. Etraf dostu ve yenilikçi formüllerle hazırlanan eserler, kalite standartlarına uygunluğu ve yerli üretim avantajıyla dikkat çekiyor. Bilhassa son devirde boykot edilen İsrail menşeli eserlere alternatif olarak geliştirilen bu paklık ve kozmetik eserleri, tüketicilere inançlı ve kaliteli seçenekler sunmayı amaçlıyor.
Üniversite bünyesinde hayata geçirilen bu proje yalnızca yerli üretimi desteklemekle kalmıyor, tıpkı vakitte öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı da sunuyor. Öğrenciler, teorik bilgilerini laboratuvar ortamında pratiğe dökerek dala daha donanımlı bir formda hazırlanırken, üretim sürecine katkı sağlayarak cep harçlıklarını da çıkartma imkânı buluyor.
"Kaliteli, etraf dostu ve sağlam eserler ürettik"
TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın teşebbüsleri ile boykot edilen eserlere güçlü bir alternatif sunmak için eserlerin üretimine başlandığını söyleyen Kimya Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Budak, "Sıradan eser değil kaliteli eser yapmamız için rektörümüz bize yol gösterdi. Üniversitemizin tüm imkanlarını bu amaç için seferber etti. Güçlü kimya altyapımız ve sanayi iş birliğimizle sorumluluk üstlendik. Markamız kurulduktan sonra boykot edilen eserlere güçlü alternatif sunmak için kaliteli, etraf dostu ve sağlam yeni eserler geliştirdik" dedi.
Öğrenciler ise uygulamalı eğitim aldıkları için emeği geçenlere teşekkür ederek üretirken kazandıklarını söyledi.