16 Kasım, 2023 11:53 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:26
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
İl Genel Meclisinde Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor
İl Genel Meclisi 2023 yılı bütçe görüşmelerinin 15.Birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıda Tarımsal Hizmetler Müdürü Yavuz Ülgen, müdürlüğün çalışmaları ve son durumu hakkında bilgiler vererek 2024 bütçesi ile ilgili taleplerini iletti.
Meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Ülgen; Başkan Sözen’e ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.
Bilgilendirmenin ardından Başkan Sözen; “Müdürümüze çok teşekkür ediyorum, ‘Az para ile çok iş böyle yapılır’ köylerdeki çöpü toplayıp geri dönüşüme kazandırmak, bunu enerjiye çevirmek ve milli ekonomiye fayda sağlamak, bu işleri de kısıtlı bütçe ile yapmak çok mühim ve gayret isteyen bir iş, ayrıca bu yıl içerisinde İlimiz Merkez ilçe Zopran, Davutlar, Kamış, Ortaca ve Cemaller; Eskipazar ilçesi Köyceğiz, Karahasanlar, Hanköy, Doğancılar ve Karaören; Ovacık ilçesi Şamlar ve Dudaş köylerinin tarımsal sulama talepleri karşılanmıştır” diye konuştu.
BAŞKAN SÖZEN, “ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYORUZ”
Karabük İl Özel İdaresi olarak sahipsiz sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderildiğini ve küçük dostlarımızın da unutulmadığını ifade eden Başkan Sözen, açıklamalarına şöyle devam etti; “2023 yılı Ocak ayı içerisinde 74.915.25 TL tutarında 2,475 kg köpek, 750 kg kedi maması alınmış olup; 1.875 kg köpek ve 630 kg kedi maması sokak hayvanlarımız için kullanılmıştır.
Ayrıca sahipsiz sokak hayvanlarının takibi için kullanılmak üzere yaklaşık 9.400TL değerinde Hayvan Mikroçip Okuyucusu alımı yapılmıştır.
Bu çalışmalarda emeği geçen başta Tarımsal Hizmetler Müdürümüz Yavuz Ülgen olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum.”
Başkan Sözen’in ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Ülgen’in açıklamalarının ardından bütçe görüşülerek toplantı sona erdi. (Yusuf Korkmaz)
Kastamonu Üniversitesi’nde iki programa daha “TYÇ” logosu
Kastamonu Üniversitesi’nde iki program daha "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi" logosu aldı.
Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı iki program daha, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu mezuniyet evraklarında kullanma hakkı kazandı. Geçtiğimiz günlerde 50’nci Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu toplantısında alınan kararla Kastamonu Üniversitesi’nin kalite odaklı eğitim anlayışını yansıtan iki program daha milletlerarası seviyede tanınma imkanına kavuştu.
TYÇ logosu kullanma hakkı kazanan programlar ortasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden bünyesinde Milletlerarası Ticaret ve Lojistik ile Bağlantı Fakültesi’nin Gazetecilik lisans programları yer alıyor. Kelam konusu programlar, mezuniyet dokümanlarında TYÇ logosunu kullanarak memleketler arası seviyede tanınma fırsatı elde etmiş olup, mezunlarına daha geniş meslek ve eğitim imkanları sunacak.
Geçtiğimiz aylarda TYÇ logosu alan Spor Bilimleri, Fen Fakültesi, Turizm Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kısımlarıyla birlikte 2025 yılının birinci altı ayında TYÇ logosu kullanma hakkına sahip olan program sayısı 10’a yükseldi.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarası alanda tanınırlığını artırmayı ve öğrencilerin global ölçekte rekabetçi alanında uzman nitelikli bireyler olarak yetişmesini amaçladıklarını belirterek, bunun için de eğitim kalitesini her geçen yıl artırdıklarını kaydetti.
Rektör Topal, TYÇ logosunun, mezunların diplomalarına milletlerarası geçerlilik kazandırarak eğitim ve meslek hayatlarına katkı sağlayacağını söz etti.