Reklam
Reklam

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları Başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 14:49 tarihinde yayınlandı
0

İl Genel Meclisinin Mayıs  ayı ilk toplantısı dün Meclis Başkanı Ahmet Sözen  Başkanlığında İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen;  “Bilindiği üzere 1 Nisan 2016 Cuma günü 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun ve ilgili yönetmelikler uyarınca  Meclis Başkanlığı, Meclis Başkan Vekillikleri, Katip Üyelikler ve İhtisas Komisyonlarımızın seçimlerini, tamamlamıştık. Her seçimde olduğu gibi Milli İradenin sandığa tecellisi  bazı değişiklikleri de beraberinde getirmiştir.  İl Genel Meclisimizin ağır manevi şahsiyeti İlimizin tamamını, İlçe, Belde ve Köylerimizle beraber temsil kabiliyetinden kaynaklanmaktadır.  İlimizin  tamamının temsil edildiği tek meclis İl Genel Meclisidir. İl Özel İdareleri o İlçe için kamu yatırımları ve hizmet anlamında lokomotif görevi icra etmektedirler. Bu nedenle İl Genel Meclisimiz İl Özel İdaresinin karar organıdır. İl Genel Meclis Üyelerimiz bir taraftan İlimizin tamamındaki ve İlçelerdeki kamu yatırımlarının takipçisi olurken, diğer taraftan ilçemiz köylerindeki alt yapı problemlerinin çözümü noktasında olağan üstü gayret sarf etmektedirler.  Çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı kendilerini, İl Genel Meclis Üyelerimizi, İl Özel İdaresi Kurum Müdürlerimizi ve İl Özel İdaresi çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

İl Genel  Meclisi Başkanı Ahmet Sözen’in konuşmasının ardından gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Diğer gündem maddeleri ise hafta boyunca görüşülerek karara bağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

g 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Haziran, 2026 11:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimler tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, 5-18 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenen iki ayrı operasyonda 7 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yapılan aramalarda, 11 parça halinde daralı ağırlığı 239,5 gram, net ağırlığı 159,31 gram olan sentetik kannabinoid (bonzai), 6 parça halinde daralı ağırlığı 1,72 gram, net ağırlığı 0,79 gram olan metamfetamin ile 2 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimlerce gerçekleştirilen ortak çalışmalar ve denetimlerde, uyuşturucu suçlarından haklarında yakalama kararı bulunan 2 firari hükümlü de yakalanarak adli mercilere teslim edildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların ve özellikle gençlerin uyuşturucu madde ve türevlerinin zararlarından korunmasına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtilerek, suçun önlenmesinde vatandaş desteğinin önemine vurgu yapıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin