Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 14:49 tarihinde yayınlandı
0

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisinin Mayıs  ayı ilk toplantısı dün Meclis Başkanı Ahmet Sözen  Başkanlığında İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen;  “Bilindiği üzere 1 Nisan 2016 Cuma günü 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun ve ilgili yönetmelikler uyarınca  Meclis Başkanlığı, Meclis Başkan Vekillikleri, Katip Üyelikler ve İhtisas Komisyonlarımızın seçimlerini, tamamlamıştık. Her seçimde olduğu gibi Milli İradenin sandığa tecellisi  bazı değişiklikleri de beraberinde getirmiştir.  İl Genel Meclisimizin ağır manevi şahsiyeti İlimizin tamamını, İlçe, Belde ve Köylerimizle beraber temsil kabiliyetinden kaynaklanmaktadır.  İlimizin  tamamının temsil edildiği tek meclis İl Genel Meclisidir. İl Özel İdareleri o İlçe için kamu yatırımları ve hizmet anlamında lokomotif görevi icra etmektedirler. Bu nedenle İl Genel Meclisimiz İl Özel İdaresinin karar organıdır. İl Genel Meclis Üyelerimiz bir taraftan İlimizin tamamındaki ve İlçelerdeki kamu yatırımlarının takipçisi olurken, diğer taraftan ilçemiz köylerindeki alt yapı problemlerinin çözümü noktasında olağan üstü gayret sarf etmektedirler.  Çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı kendilerini, İl Genel Meclis Üyelerimizi, İl Özel İdaresi Kurum Müdürlerimizi ve İl Özel İdaresi çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

İl Genel  Meclisi Başkanı Ahmet Sözen’in konuşmasının ardından gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Diğer gündem maddeleri ise hafta boyunca görüşülerek karara bağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xsxssxsx 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’ÜN ARMAĞANI 107 YAŞINDA

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Karabük’te törenlerle kutlanacak.

Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 107. Yıldönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de  etkinliklerle kutlanacak.  “Türkiye Yüzyılı’na Yön Veren Gençlerle” sloganıyla hazırlanan kutlama programı kapsamında ilk tören 19 Mayıs Salı günü saat 10.00’da Yenişehir Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlikler Yenimahalle Spor Salonunda devam edecek. Buradaki etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Gençlik adına konuşma, gençlik adına şiirlerin okunmasının ardından  Halk Oyunları Gösterileri, Cimnastik Gösterileri, Step ve Aerobik Gösterileri, Karakucak Güreş Gösterileri, Taekwondo  gösterisi ve ödül töreni ile etkinlikler sona erecek.

GENÇLİK HAFTASI KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMİŞTİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası dolayısıyla Karabük’te “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

14 Mayıs Perşembe günü Safranbolu Gençlik Merkezi’nde bağlama konseri düzenlendi. 15 Mayıs Cuma günü Stadyum Genç Ofis’te el sanatları ve resim sergisi, akıl ve zeka oyunları turnuvası ile şiir dinletisi yapıldı. 16 Mayıs Cumartesi günü Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda “İyilik Oryantiringi”, “GSB Sanat Sokağı” ve “Gençlik ve Spor Festivali” gerçekleştirildi. Aynı gün Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Satranç Salonu’nda satranç turnuvası düzenlendi. 17 Mayıs Pazar günü Sarıçiçek Göleti çevresinde “Ormanlar Benim Doğa Yürüyüşü” ile gençler doğayla iç içe bir etkinlikte buluştu. 18 Mayıs Pazartesi günü ise Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda piyano, keman ve gitar konseri verildi, Safranbolu Eski Çarşı’da fotoğraf yarışması yapıldı ve Karabük Gençlik Merkezi’nde masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin