Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantıları Başladı

Gündem Yayın: 01.06.2016 14:52
Yazar:
İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisi Haziran ayı ilk  toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapıldı.

İl  Özel İdaresi Meclis Toplantı salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen, çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Sözen yaptığı konuşmada; “İl Özel İdaremizin çalışmaları ilgili Müdürlüklerimiz tarafından hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Merkez İlçe köylerimiz ve diğer İlçe köylerimizle ilgili planlanan ve hedeflenen asfalt çalışmalarında herhangi aksama yaşanmayacaktır. Şu an itibariyle merkez ve ilçelerimizde yol genişletme çalışmalarımız, menfez çalışmalarımız ve sanat yapılarının çalışmaları ve bu bağlamda asfalt yapılacak grup yollarımızla ilgili serme, sıkıştırma çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda bugün itibariyle (dün) yüzde 50’nin üzerinde bir oranı yakalamış durumdayız. Araç parkımızın yenilenmesi ve güçlendirilebilmesi adına İl Özel İdaremizin İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda dört adet Yükleyicimiz, 4 adet Beko Loderimiz, 2 adet Greyderimiz, 1 adet Asfalt Silindirimiz, 1 adet Ekskavatörümüz teslim alınmıştır. Bunun yanında 2 adet Damperli Kamyon, 2 adet Arazöz, 1 adet Kanal Açma Vidanjör  Kombinesi, 1 Adet Satıh Kaplama Aracı ve 1 adet Seyyar Konkasör ile beraber 1 adet de Seyyar Konkasör ile kullanılmak üzere Elek siparişimiz gerçekleşmişti, bu konu ile ilgili İller Bankasının alımlarını bekliyoruz.  Araçlarımızın tamamı geldiğinde Karabük İl Özel İdaremiz yenilenen Araç Parkı ile çok güçlü bir makine parkına sahip olacaktır” dedi.

2016 YILI KÖYDES ÖDENEĞİ 6 MİLYON 389 BİN TL

2016 KÖYDES ödeneklerimiz 6 Milyon 389 Bin 339 TL olarak gerçekleştiğini ifade eden Sözen; “Tahsisat Komisyonumuz tarafından İlçelerimize tahsisi yapıldı, İlçelerimizdeki Köylere Hizmet Götürme Birliklerimiz tarafından hızlı bir şekilde programları yapılıp köylerimizin alt yapı problemlerinin çözümü noktasında kullanılacaktır. Bu bağlamda gelen ödeneklerin ve yapılan programların İlimize, ilçelerimize ve köylerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İl Genel  Meclisi Başkanı Ahmet Sözen’in konuşmasının ardından gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Diğer gündem maddeleri ise hafta boyunca görüşülerek karara bağlanacak.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Eğitim Yayın: 06.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.
KABÜSEM bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından kahveye ilgi duyan her bireye alanında önemli bir başlangıç yapmak amacıyla 17 kişiye “Temel Barista Eğitimi” verildi.
Kursiyerler, kahve sanatları ve endüstri: yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım tekniklerini kavrama, aspresso bazlı sıcak kahveler yapım ve sunum teknikleri, espresso bazlı soğuk kahveler yapım ve sunum teknikleri, 3. nesil kahve yapım ve sunum teknikleri, latte art teknikleri ve uygulamaları, milkshake, smoothie ve kokteyl grubu içeceklerin yapım ve sunum teknikleri, yöresel kahvelerin yapım ve sunum teknikleri ile gıda güvenliği ve hijyen eğitim gibi konularda toplamda 38 saat eğitim aldı.
Karabük Üniversitesi bünyesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın destekleriyle kurulan atölyede Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ile beraber barista eğiticiliği yaptıklarını ifade eden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, geçekleşen eğitim süreci ile ilgili konuştu.
Yılmaz, “Burada birinci nesil, ikinci nesil ve üçüncü nesil olmak üzere kahvelerimiz var. Bunları tek tek bizzat kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz” dedi.
Yılmaz, bütün kursiyerlere ilgi gösterdiklerini dile getirerek, “Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek kursiyerlerimize öğretiyoruz. Aynı zamanda da ‘Süt nasıl köpürtülür, kreması nasıl alınır, latte kreması, cappuccino kreması nasıl olur?’ Bunların hepsini tek tek detaylı bir şekilde izah ediyoruz” diye konuştu.
17 kursiyerin eğitim aldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu, kahveye ilgi duyan, kahve kültürünü benimsemiş herkesin ilgi ve talepte bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kursta kahve üzerine kahve hazırlama noktasında birçok deneyimi elde ediyorlar. e-Devlet’ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar” dedi.
Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler, 38 saatlik bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Burada her çeşit kahve türünü öğrendik. Sıcakları, soğukları, frozenları, meyvelileri, smoothieleri hepsini öğrendik. Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Böylelikle hocalarımızın sayesinde bir eğitime tabi tutuldum. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum. Aslında biz tüm öğrenciler için bu, avantaj oldu. Çünkü baristalık ilerideki mesleklerin başında geliyor. Herkes artık kahve içmeye başladı ve ileride büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Bu yüzden iş imkânının daha fazla olduğunu, bu alanda ilerlemek isteyen kişilere öncülük ettiğini, hocalarımızın sayesinde büyük bir şekilde bize katkıda bulunduklarını düşünüyorum. O yüzden ileride iş hayatında önemli yere sahip olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
(YE-