Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2018 13:53 tarihinde yayınlandı
0

İl Genel Meclisi  Ekim ayı ilk toplantısı yapıldı

İl Genel Meclisinin Ekim  ayı toplantılarının ilki dün  İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ahmet Sözen;  “2018 Mali yılı bütçesinin imkan verdiği ölçülerde yapılan programların ve KÖYDES projelerinin eksiksiz tamamlanabilmesi için saha çalışmalarımız yoğun bir şekilde tüm ilçelerimizde devam etmektedir.

Gelinen noktada satıh kaplama 1.kat ve 2.kat asfalt programlarımızla beraber bu yıl uygulamaya koyduğumuz BSK sıcak karışım asfalt çalışmalarımız devam etmektedir.

Yine KÖYDES projeleri kapsamında içme suyu terfi ve isale hatlarının yapımları, depo yapımlarının yanında kilitli parke yapımı çalışmalarımız, kanalizasyon ve fosseptik inşaatı yapımlarımız devam etmekte olup, genel manada bakıldığında bugün itibariyle %80’lik bir uygulanabilirliğe sahibiz.

Diğer taraftan mevcut asfaltlarımızın muhafazası adına planladığımız 8.000 ton rotmiks üretimi ile asfalt yama çalışmalarımızı tüm ilçelerimizde sürdürüyoruz.

Köylerimizden çöp toplama hizmetlerimizin aksatılmadan yürütülmesi için İŞKUR personelimizle azami gayret gösteriyoruz.

Merkez ilçe dahil tüm ilçelerimizde okul binalarından hastane binalarına, sosyal hizmetlerden okullarımızın bakım ve onarıma kadar kamu yatırımları alanında projelerin hazırlanmasından keşif bedellerine, yer tesliminden kontrollük hizmetlerine ve kesin kabulüne kadar görev ve sorumluluk üstlenen İl Özel İdaremizin yükünün ne kadar ağır olduğunun İl Genel Meclisi üyelerimizin her birinin özellikle kendi ilçelerinde vatandaşımıza karşı sorumluluk anlamında işlerinin kolay olmadığı aşikardır.

Sadece belediye mücavir alan sınırları içerisinde yani derli toplu, dar bir alanda vatandaşımıza hizmet sunmakla tüm il sınırları içerisinde Merkez İlçe dahil 6 ilçe, 1 belde ile sadece yol ağı 3.000 km. olan dağınık coğrafi yapıda 278 köy, 868 yerleşim biriminde terfi ve isale hatlarının genellikle orman alanlarında olduğu düşünüldüğünde böylesine geniş bir alanda vatandaşımıza götürülecek hizmetin kıyaslanması durumunda İl Genel Meclisi üyelerimizin yatırımların planlanmasında ve takibinde görev ve sorumluluğunun ne denli zor olduğu anlaşılacaktır.

Böylesine geniş sorumluluk alanındaki problemlerin çözümünde kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın bize olan desteğini her zaman hissediyoruz ve bize gösterilen teveccühe layık olmaya çalışıyoruz” dedi.                                             

         

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin