İL GENEL BAŞKANLIĞINDA KRİTİK VİRAJ - Karabük Haber Postası
fefeeffe
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
28 Mart, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.03.2026 15:19
0
0

İL GENEL BAŞKANLIĞINDA KRİTİK VİRAJ

Karabük’te 1 Nisan’da gerçekleştirilecek İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri öncesinde siyasi hareketlilik artarken, süreçte belirleyici rolün AK Parti teşkilatında olacağı ifade edildi.

Karabük’te 1 Nisan’da yapılacak İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi öncesinde siyasi hareketlilik giderek artıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olacağını açıklamasının ardından Mesut Aydın, Ertan Mısırlı ve Hasan Yıldırım da başkanlık için yarışa katıldıklarını açıkladı. Böylece seçim öncesi aday sayısının artması, özellikle iktidar kanadında dengeleri daha da hassas hale getirdi.

Siyasi kulislerde ismi sıkça geçen Ahmet Okan Kirman ise henüz resmi bir adaylık açıklamasında bulunmadı. Konuyla ilgili gazetemize kısa bir değerlendirme yapan Kirman, bugüne kadar hiçbir zaman “adayım” şeklinde bir beyanı olmadığını vurgulayarak, bireysel bir başvurusunun da söz konusu olmadığını ifade etti. Kirman, dikkat çeken açıklamasında kendisinin görev adamı olduğunu belirterek, “görev istenmez, verilir” sözleriyle, teşkilatın kendisine görev vermesi halinde sorumluluk almaktan kaçınmayacağını dile getirdi.

Her ne kadar resmi bir adaylık açıklaması yapmamış olsa da Kirman’ın, toplumun farklı kesimlerinden destek gördüğü ve isminin güçlü bir alternatif olarak konuşulmaya devam ettiği gözlemleniyor.  Kirman’a gelen destek, seçim sürecinde dengelerin son ana kadar değişebileceğine işaret ediyor.

Öte yandan Ferhat Salt’ın da önümüzdeki günlerde partisinin 11 İl Genel Meclisi üyesiyle bir araya gelerek nihai kararı kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

SAYISAL DENGELER BELİRLEYİCİ OLACAK

Karabük İl Genel Meclisi toplam 17 üyeden oluşurken, dağılımda AK Parti 11, MHP 4 ve CHP ise 2 üyeyle temsil ediliyor. AK Parti’nin mecliste sayısal üstünlüğü bulunmasına rağmen, birden fazla adayla seçime gidilmesi halinde oyların bölünme ihtimali dikkat çekiyor. Bu senaryoda, MHP ve CHP’nin toplam 6 oyu kritik bir rol oynayabilir ve seçim sonucunu doğrudan etkileyebilir.

Seçim, meclis üyeleri arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. 1 Nisan’a kısa bir süre kala gözler özellikle AK Parti cephesinden yapılacak resmi açıklamalara çevrilmiş durumda. Aday sayısının artması ve kulislerde konuşulan isimler, seçim yarışının beklenenden daha çekişmeli geçeceğine işaret ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda lastigi firlayan tarim araci takla atti 1 yarali I1gQgqbA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da lastiği fırlayan tarım aracı takla attı: 1 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiğinin yerinden fırlaması neticesinde takla attığı kazada sürücü yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, İnebolu ilçesi Şehit Er Rahmi Yılmazer Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.T. idaresindeki “patpat” diye tabir edilen tarım aracının lastiği fırladı. Lastiğin fırlamasıyla savrulan araç takla attı. Kazada sürücü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, tarım aracının lastiğinin yerinden çıktığı ve aracın savrularak takla attığı görülüyor.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin