İkiz doğan kuzulara çiftliğin ineği annelik yapıyor - Karabük Haber Postası
ikiz dogan kuzulara ciftligin inegi annelik yapiyor lQPJpyX8 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

İkiz doğan kuzulara çiftliğin ineği annelik yapıyor

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde ikiz doğan kuzulardan birine anne koyun bakamayınca ve sütü yeterli gelmeyince çiftliğin ineği kuzuya annelik yapmaya başladı.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Çamurlu köyünde çiftçilik yapan Arslan Yılmaz (60), küçük yaştan itibaren geçimini hayvancılıkla sağlıyor. Çiftliğinde koyun ve inekleri bulunan Yılmaz, bu yıl ilginç bir olaya tanık oldu. Sürüdeki koyunlardan biri ikiz doğurunca, anne koyunun sütü iki kuzuya yetmedi.

Kuzuyu satmaya kıyamayan Yılmaz, çiftlikte bulunan ve ‘Yazgül’ ismini verdiği ineğin sütünü içirmeye başladı. İneğin memesindeki sütü kuzunun ağzına sağarak alıştırınca, kuzu ineğin memesini emmeye başladı. İneğin de kuzuyu sahiplenmesiyle ortaya ilginç görüntüler çıktı. Her sabah ve akşam ineğin yanına giden kuzu, ineğin altına girerek buzağı gibi onu emmeye başladı. Annesi bildiği ineğin nereye giderse peşinden giden kuzu, onun otladığı yerden otluyor ve gezdiği yerlerde geziyor.

“Kuzularımız ikiz doğurduğu zaman, anneleri bazen ikisine de bakmaz” diyen Arslan Yılmaz, “Biz de kuzulardan birini ya satarız ya da evde başka hayvanımız varsa onun sütüyle beslemeye devam ederiz. Koyunlarımızdan biri yine ikiz doğurunca, ben de birini aldım ve ineğin sütünü biberonla vermeye başladım. Sonra ineğin memesinden ağzına sağdım, bu da alıştı ve artık ineğin memesinden kendi içiyor. Evin ineği ona şefkat gösterdi, biz de öyle. Hayvanlarda sevgi çok önemli. Biz evimizdeki hayvanlara çok düşkünüz; köpeklerimize, ineklerimize, kuzularımıza, onlar bize bakar biz de onları severiz. Hayvan dilinden anlayacaksın, anlarsan o da seni bırakmaz. İnek nerede otlarsa kuzu da onunla otlar. Hayvancılık sevgi ister, emek ister; geçici bir iş olamaz. Hayvancılığı sevmiyorsan bu işi yapmayacaksın” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
basin karti12
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 17:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Basın Kartı Resmi Kimliktir: Çiftçi’den Kolluk Kuvvetlerine Net Talimat

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, basın kartının resmi kimlik niteliğine ilişkin önemli bir açıklamada bulunarak, kolluk kuvvetlerine yönelik dikkat çeken bir talimat verdi.

Bakan Çiftçi, basın kartının yalnızca mesleki bir belge değil, aynı zamanda resmi kimlik belgesi olduğunu vurgulayarak, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Basın Kartı Resmi Kimlik Statüsünde

Açıklamada, basın kartının gazetecilere mesleki faaliyetlerini yürütürken çeşitli yetki ve kolaylıklar sağladığı belirtilirken, bu kartların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verildiği ifade edildi.

13 Ekim 2022 tarihinde Basın Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle birlikte basın kartının “resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğunun açıkça hükme bağlandığı hatırlatıldı.

Tüm Kurumlar Tarafından Geçerli

Basın Kartı Yönetmeliği’ne de dikkat çekilen açıklamada, basın kartlarının tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilmesi gereken bir kimlik belgesi olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda basın kartlarının kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik olarak kullanılabileceği ifade edildi.

Kolluk Kuvvetlerine Açık Talimat

Bakan Çiftçi, usulüne uygun şekilde düzenlenmiş basın kartını ibraz eden kişilerden kolluk birimleri tarafından ayrıca bir kimlik belgesi talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklama, sahada görev yapan gazeteciler açısından önemli bir güvence olarak değerlendirilirken, basın özgürlüğü ve kamusal denetim açısından da kritik bir adım olarak yorumlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin