blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İkinci El Oto Pazarında yılsonu hareketliliği

SAMSUN (İHA) – Samsun’da İkinci El Oto Pazarı’nda yılsonu hareketliliği yaşanıyor. Alıcılar güzel ve ucuz otomobil ararken, satıcılar ise yeterli teklifi verecek müşteriyi bekliyor.
Bu yılın sonuna yaklaşılırken ikinci el araba pazarları hareketlendi. Samsun’da da Cumartesi günleri kurulan oto pazarına hem alıcılar hem satıcılar hem de galericiler ilgi göstermeye başladı. Alıcılar, bütçelerine nazaran en âlâ arabayı ararken, satıcılar ise başlarındaki fiyata en yakın teklifi verecek müşterileri sabırla bekliyorlar.
Önceki aylara nazaran daha hareketli olan pazarda araç arayan alıcılar, "Bütçemize nazaran ikinci el araç arıyoruz. Hem ucuz hem de masrafsız araçlara bakıyoruz. Bazen bütçemize uygun araç bulamıyoruz bazen de bulduğumuz araç bize uygun olmuyor. O yüzden en düzgün aracı bulmak için tüm araçlara bakıyoruz" sözlerini kullandılar.
Araç almak için pazara gelen Ali Keleş, "Araç almaya geldim ancak çok değerli. İstediğim aracı istediğim temizlikte bulamadım. Aklımda olan 3 araç modeli var onlara baktım lakin bulamadım" diye konuştu.
Satıcılar ise araçlarını soran çok sayıda vatandaş olduğunu, başlarındaki sayıya yakın teklif verenlere otomobillerini bırakacaklarını belirttiler. Aracını satmak için alıcı ile pazarlık yapan Murat Fazilet, "Aracımı almak için soran çok. Yeni araç aldığım için bunu satacağım. Baktığım vakit daima galericiler soruyor. Otomobilime evvelce 950 bin TL teklif eden oldu, satmamıştım. Pazarda otomobilimi 1 milyon 55 bin TL’den satışa çıkartmıştım, 980 bin TL’ye düşürdüm. O fiyattan da aşağıya inmeyeceğim. Bugün satılmazsa meskene gideceğim, istediğim fiyatı veren olursa satacağım" dedi.
Pazardaki galerici esnafı ise oto pazarındaki kalabalığın ilerleyen günlerde daha da artmasını beklediklerini söz ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2026 14:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te maddi hasarlı kaza

Karabük Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında, Balıklar Kayası mevkiinde bir kamyonun damperinin açılarak tabelaya çarpması sonucu maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, seyir halindeki kamyonun damperinin kalkması nedeniyle yol kenarındaki tabelaya çarptığı öğrenildi. Çarpmanın etkisiyle tabela parçaları yola ve kaldırıma savruldu.

Kazada herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kamyonda ve tabelada maddi hasar oluştu. Olay yerinden geçen vatandaşlar, "Can kaybının olmaması çok sevindirici, seyir halindeki tüm sürücülerin daha dikkatli olması gerekir" dedi. Olay yerine gelen ekipler, yola savrulan parçaları kaldırarak trafik güvenliğini sağladı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin