Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İkinci el oto pazarı eski bayramları arıyor

Samsun’da kurulan ikinci el araba pazarı eski bayram öncesi yoğunluk günlerini arıyor.
Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi’nde her cumartesi günleri kurulan ikinci el oto pazarında Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yok. Araçlarını satmak için pazara getiren satıcılar alıcıların olmamasından yakınırken, gelen az sayıda alıcı ise fiyatların değerli olduğunu söyledi.

"Ne satıcı var ne alıcı var"
Otomobil satıcısı Ali Kanık, "Bayram öncesi iş yok. Rastgele bir alışveriş yok. Evvelce vardı ancak şu anda yok. Yaz ayı da ufaktan girmeye başladı. Araba pazarında ne alan ve ne satan. Satıcılar gelmiş, alıcılar gözükmüyor. Birtakım otomobilleri 7 aydır satmaya çalışıyorum. Bu otomobil işinin bayramı kalmadı" dedi.
Otomobil satıcısı Bilal Kaya, "Gelen gidenler var ancak piyasa dingin. Alım yok, satım da yok. Sabah saatlerinde biraz gelen vardı fakat şu an bakan yok. Geçen bayramda ben buradaydım. O vakit 2 güne sattığımız arabayı artık 1 haftada sıkıntı satıyoruz" diye konuştu.
Otomobil satıcısı Yasin Tekin, "Araba pazarı dingin durumda. Saat 08.00’den bu yana buradayım ve 1 tane bile müşteri yok. Daima galericiler geziyor. Onlar da meyyit fiyat veriyor" biçiminde konuştu.

"İnternetten satışın tesiri var"
Alıcı İsmet Lokumcu ise "Araba pazarında bayram öncesinde hareketlilik yok. Fiyatlar bize nazaran yüksek, satıcıya nazaran düşük geliyor. Anlaşamıyoruz. Evvelce burası doluydu. Yer bulamıyorduk. Artık gelen giden yok. İnternetten satış çoğaldı. Onun tesiri var" sözlerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.