Reklam
Reklam
ikinci el oto pazari eski bayramlari ariyor 7v6UMqit
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0

İkinci el oto pazarı eski bayramları arıyor

Samsun’da kurulan ikinci el araba pazarı eski bayram öncesi yoğunluk günlerini arıyor.

Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi’nde her cumartesi günleri kurulan ikinci el oto pazarında Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yok. Araçlarını satmak için pazara getiren satıcılar alıcıların olmamasından yakınırken, gelen az sayıda alıcı ise fiyatların değerli olduğunu söyledi.

“Ne satıcı var ne alıcı var”

Otomobil satıcısı Ali Kanık, “Bayram öncesi iş yok. Rastgele bir alışveriş yok. Evvelce vardı ancak şu anda yok. Yaz ayı da ufaktan girmeye başladı. Araba pazarında ne alan ve ne satan. Satıcılar gelmiş, alıcılar gözükmüyor. Birtakım otomobilleri 7 aydır satmaya çalışıyorum. Bu otomobil işinin bayramı kalmadı” dedi.

Otomobil satıcısı Bilal Kaya, “Gelen gidenler var ancak piyasa dingin. Alım yok, satım da yok. Sabah saatlerinde biraz gelen vardı fakat şu an bakan yok. Geçen bayramda ben buradaydım. O vakit 2 güne sattığımız arabayı artık 1 haftada sıkıntı satıyoruz” diye konuştu.

Otomobil satıcısı Yasin Tekin, “Araba pazarı dingin durumda. Saat 08.00’den bu yana buradayım ve 1 tane bile müşteri yok. Daima galericiler geziyor. Onlar da meyyit fiyat veriyor” biçiminde konuştu.

“İnternetten satışın tesiri var”

Alıcı İsmet Lokumcu ise “Araba pazarında bayram öncesinde hareketlilik yok. Fiyatlar bize nazaran yüksek, satıcıya nazaran düşük geliyor. Anlaşamıyoruz. Evvelce burası doluydu. Yer bulamıyorduk. Artık gelen giden yok. İnternetten satış çoğaldı. Onun tesiri var” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin