İki ülkeden ortak askeri tatbikat - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Ağustos, 2023 12:03 tarihinde yayınlandı
0
0

İki ülkeden ortak askeri tatbikat

ABD ve Güney Kore, bilgisayar simülasyonları ile saha ve sivil savunma eğitimlerini içeren 11 günlük ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı’na başlarken, Kuzey Kore stratejik seyir füzesi fırlatma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kuzey Kore’nin nükleer silah ve balistik füze programı nedeniyle Kore Yarımadası’nda güvenlik endişeleri artarken, ABD ve Güney Kore’den kritik bir savunma adımı geldi. ABD ve Güney Kore’nin ortak olarak düzenlediği bilgisayar simülasyonları ile saha ve sivil savunma eğitimlerini içeren Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı bugün başladı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, 11 gün sürecek olan tatbikat kapsamında, topyekun savaş senaryosu çerçevesinde 30 farklı saha eğitiminin yapılacağı öğrenildi. Tatbikata, Güney Koreli ve ABD’li askeri personelin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Komutanlığı’na bağlı Avustralya, Kanada, Fransa, İngiltere, Yunanistan, İtalya, Yeni Zelanda, Filipinler ve Tayland askeri personeli de katılacak.

ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatı başladı

Yoon’dan güvenlik iş birliği vurgusu

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol kabine toplantısında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu ABD’de yapılan üçlü ABD-Japonya-Güney Kore liderler zirvesine atıfta bulunarak, “Kuzey Kore’nin provokasyon ve tehditleri ne kadar büyük olursa, Güney Kore, ABD ve Japonya arasındaki üçlü güvenlik iş birliği o kadar güçlü hale gelecektir” dedi. Yoon, “Bu üçlü iş birliği Kuzey Kore’nin provokasyon riskini azaltacak ve güvenliğimizi daha da geliştirecektir” şeklinde konuştu.

ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatı başladı

Kim Jong-Un seyir füzesi tatbikatını izledi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ise Kore Halk Ordusu (KPA) 2. Yüzey Gemisi Filosu’nu denetledi. Kim, 661 numaralı devriye gemisine binerek stratejik seyir füzesi fırlatma tatbikatını izlerken, “Güçlü savaş gemilerinin inşası ve gemi üstü ve sualtı silah sistemlerinin geliştirilmesi” ve “Deniz silah sistemlerinin modernizasyonuna” desteğini belirtti. Kim, deniz kuvvetlerinin tüm birimlerinin “fiili savaş kabiliyetini” istikrarlı bir şekilde geliştirmesi gerektiğini söyledi. Kuzey Kore’nin bu son adımı, ABD ve Güney Kore’nin bölge başlattığı ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı’na misilleme olarak yorumlandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
d 2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 09:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu

Karabük’te yalnız yaşayan bir kişi evinde ölü bulundu.

Olay, Yeşil Mahalle Fırın Sokak’ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın ikinci katında yaşayan Sezgin Bulut’u (53) hareketsiz halde görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Bulut’un hayatını kaybettiği belirlendi.

Ekipler olay yerinde inceleme yaptı

Polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunurken, Sezgin Bulut’un cenazesi yapılan çalışmaların ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Şahsın kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonrası netlik kazanacağı öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin