Karabük’te iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Karabük-Zonguldak karayolu Pirinçlik mevkiinde meydana geldi. Volkan Y.(28) idaresindeki 78 AAY 259 plakalı otomobil ile karşı istikametten gelen Ahmet Fatih Ç.(23) 06 CHC 422 idaresindeki otomobille kafa kafaya çarpıştı.
İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Kazada sürücüler ile birlikte araçlarda bulunan Güler Y.(59), Enes Eren Z.(23), Ramazan S.(33) 112 Acil Servis ekipleri tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)


İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Devrek Belediyesi hıdırellez geleneğini yeniden canlandırdı
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına katılan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek baharı karşıladı.
Devrek Belediyesi tarafından organize edilen Hıdırellez kutlamaları vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Baharın müjdecisi ve bereketin simgesi olan bu gelenek, ilçede unutulmaya yüz tutmuşken belediyenin düzenlediği programla yeniden hayat buldu. Programın erken saatte başlamasına rağmen Devrekliler kutlama alanlarına akın etti.
Vatandaşlar ateşin üzerinden atlayarak baharı kutladı
Sabah saat 06:00’da Cumhuriyet Alanı’nda toplanan vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği araçlarla Egemenlik Mesire Alanı’na ulaştı. Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik ve belediye yetkililerinin katıldığı etkinlikte, Hıdırellez’in simgesi olan geleneksel ateş yakıldı. İlçe sakinleri yanan ateşin üzerinden atlayarak renkli görüntüler oluşturdu.
Belediye ekipleri alanda hazırladığı çay ve kahvaltılıkları vatandaşlara ikram etti. Sabah kahvaltısını açık havada yapmanın keyfini süren katılımcılara, Devrek Belediye Bandosu ile mahalli sanatçılar müzikleriyle eşlik etti. Müzik eşliğinde eğlenen Devrekliler, programın sonunda hep birlikte dua etti.


