Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza, Söğütlü Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre D.K. idaresindeki 78 SH 573 plakalı otomobil dinlenme tesisinden kontrolsüz bir şekilde çıkış yaptığı sırada Gerede istikametine seyreden A.E.E. yönetimindeki 34 PH 5492 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada su kanalına düşen otomobillerdeki D.K. (69), M.K. (68), Y.E. (70), N.K., S.B. ve K.K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Eskipazar Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)


İki otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Torul Baraj Gölü’nde alg patlaması, suyun yüzeyi koyulaştı
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Torul Baraj Gölü alg patlaması nedeniyle yeşilden koyu kahverengi renge dönerken, o görüntüler dron kamerasıyla kaydedildi.
Torul Baraj Gölü’nde son yıllara göre daha belirgin hale gelen alg oluşumu nedeniyle göl yüzeyinin neredeyse tamamı yeşilden koyu kahverengiye döndü. Bölgedeki değişim dron kamerasıyla görüntülenirken, ortaya etkileyici görüntüler çıktı.
Uzmanlara göre bu durum sıcaklık artışı, günlerin uzaması, yoğun yağışlar ve tarımsal faaliyetler sonucu suya karışan azot ve fosfor gibi besin maddelerinin etkisiyle oluşan alg patlamasından kaynaklanıyor. Yetkililer, bu tür patlamaların genellikle yaklaşık iki hafta sürdüğünü, ardından gölün eski dengesine kavuştuğunu belirtiyor.
Ancak alglerin uzun süreli çoğalmasının suya ışık girişini ve oksijen miktarını azaltarak ekosistemdeki canlı yaşamını olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.


