Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Eylül, 2023 00:55 tarihinde yayınlandı
0

İki katlı ahşap ev yangında küle döndü

Kastamonu’nun Küre ilçesinde iki katlı oturulmayan ahşap evde bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Çıkan yangında ahşap ev küle döndü.
Edinilen bilgiye göre, Küre ilçesine bağlı Saman Mahallesi’nde Naim Gülşen’e ait iki katlı ahşap evde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı.

AW021829 06 jpg

Kısa sürede büyüyen yangında alevler tüm evi sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı sonrası yangın yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Küre itfaiye ekiplerine Küre Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri de destek verdi. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangının ardından jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
seflerden karadenizin yoresel peynirleriyle ozel ve geleneksel tarifler 8maLiyis
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Şeflerden Karadeniz’in yöresel peynirleriyle özel ve geleneksel tarifler

Karadeniz’in dört ilinden getirilen coğrafi işaretli ürünler ve farklı peynirle hazırlanan yaklaşık 100’e yakın özgün tarifler, Trabzon’da düzenlenen “Dört Şehir Bir Miras” etkinliğinde gastronomi tutkunlarıyla buluştu.

Türk mutfak kültürünün köklü mirasını yaşatmak ve bölgesel gastronomi değerlerini görünür kılmak amacıyla Türk Mutfağı Haftası kapsamında Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Dört Şehir Bir Miras” temalı gastronomi etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri ile coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı. Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Karadeniz mutfağının kültürel mirasını yansıtan ürünler katılımcılarla buluşturuldu.

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinin yöresel mutfak kültürünü bir araya getiren organizasyonda coğrafi işaretli ürünler, geleneksel üretim teknikleri ve bölgeye özgü lezzetler ön plana çıkarıldı. Program kapsamında yöresel peynir çeşitlerinin tanıtımı yapılırken, şefler tarafından farklı peynir kullanılarak hazırlanan yaklaşık 100’e yakın yemek ve tatlılar davetlilerin beğenisine sunuldu. Etkinlikte Karadeniz mutfağının simge lezzetlerinden kuymak ve muhlamanın yapımı da uygulamalı olarak anlatıldı.

Şeflerin hazırladığı özel tarifler arasında ‘Poşe Armutlu Peynir Tatlısı’, ‘Koloroll’, ‘Peynirli Tavuk Lokması’, ‘Çilekli Koloti Lokması’ ve ‘Kuruti Peynirli Gaspacho’ gibi özgün lezzetler yer aldı. Katılımcılar, hem yöresel ürünlerin hikayeleri hakkında bilgi aldı hem de geleneksel tatları deneyimleme fırsatı buldu.

“Türk mutfak kültürünün en önemli unsurlarından bir tanesi de süt ürünleridir”

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina yaptığı konuşmada, “Türk mutfağı yüzyıllar boyu farklı dönemlerde şekillenmiş çok katmanlı bir mirastır. Türk mutfak kültürünün en önemli unsurlarından bir tanesi de süt ürünleridir. Süt ve süt ürünleri Anadolu’da emeğin, bereketin, sevginin simgesidir. Özellikle Doğu Karadeniz mutfağında sürdürülen geleneksel peynir üretimi doğa ve uyumu yaşamın üretiminin mirasıdır. Bu etkinliğimiz kapsamında sergilenen ürünler bölgelerimizin yüksek yaylalarında doğal üretim yöntemleriyle kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi ve deneyimi sunmaktadır. Bugün değerli şeflerimiz yöresel peynirlerimizi kullanarak yeni reçeteler, özgün yorumlarını geleneksel tatlarımızı buluşturacaklar. Misafirlerimiz bölgemize özgü peynir çeşitlerini ve bunlardan hazırlanan lezzetleri tatma fırsatı bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin