Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İki katlı ahşap ev alev alev yandı

Bolu’da iki katlı ahşap evde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, kimsenin yaşamadığı evi küle çevirdi.

Yangın, Karaçayır Mahallesi Yılmaz Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimsenin yaşamadığı iki katlı ahşap evde sabahın erken saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın kısa süre içerisinde büyüdü. Yangını fark eden mahalle halkı durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından alev alev yanan ahşap ev, uzun uğraşlar sonucunda söndürüldü.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
(EÖ-

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artan kuraklık riski Kastamonu’da kurumları harekete geçirdi

Kastamonu’da düzenlenen "İl Kuraklık Kriz Toplantısı" toplantısında, artan kuraklık riskine karşı su kaynaklarının verimli kullanımı ve ziraî üretimin sürdürülebilirliği için yeni planlamalar yapılmasına karar verildi.
Türkiye genelinde baraj ve göllerde tesirini artıran kuraklık Kastamonu’da da gündeme alınarak Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "İl Kuraklık Kriz Toplantısı"nda kapsamlı biçimde değerlendirildi. Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan başkanlığında yapılan toplantıya ilgili kurum amirleri ile teknik işçi katıldı.
Toplantıda tarım, su idaresi, hayvancılık ve arazi kullanımı üzere kuraklıktan etkilenebilecek tüm alanlara yönelik tahliller ele alınırken, 2026 üretim dönemi için öncelikli önlemler, uygulama planları ve aksiyon takvimi belirlendi. Kuraklığın tesirlerini azaltmaya yönelik; izleme ve erken ikaz sistemlerinin geliştirilmesi, sulama verimliliğinin artırılması, üretim planlamasının güçlendirilmesi ve kurumlar ortası uyumun artırılması istikametinde kararlar alındı.
İl genelinde sürdürülebilir su idaresi ve üretimin korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiği, kuraklık riskine karşı ziraî üretimi daha güçlü hale getirecek yeni adımların atılacağı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin