Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2015 15:58 tarihinde yayınlandı
0

II. Uluslararası Ticaret Kongresi Sona Erdi

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda Üniversite Artı Kariyer Kulübünün organizatörlüğünde düzenlenen II. Uluslararası Ticaret Kongresi sona erdi.
Kongrenin son gününde; TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan TÜMSİAD’ın faaliyetlerini anlatarak iş dünyası hakkında öğrencilere bilgi verdi. Üniversite Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakim Aziz ülkelerin hukuk sistemleri, Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Hukuk Sözleşmelerinden bahsetti. Devis’So Mühendislik Şirket Yöneticisi ve NLP Uzmanı Yaşam Koçu Selçuk Deveci, Satış pazarlama ve Güç fonksiyonlarını anlattı. SİEMENS A.Ş.’den İlker Binyazar SİEMENS A.Ş’nin sanayideki faaliyetlere ekonomik etkisinden bahsetti.
Organizatörlüğünü Üniversite Artı Kariyer Kulübünün başarı ile gerçekleştirdiği II. Uluslararası Ticaret Kongresi alkışlarla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin