Ihlamur Terasta Ödül Köşesi oluşturuldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Eylül, 2021 10:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Ihlamur Terasta Ödül Köşesi oluşturuldu

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı; Batı Karadeniz’in en büyük tesisi olan ve 70 dönümlük bir alan üzerine kurulu olan Batı Karadeniz’in yeni turizm markası Ihlamur Terasta elde edilen başarılardan oluşan ödül köşesi oluşturulduğunu söyledi.

“Ödülümüz İftihar Köşemiz Oldu.  Ödül köşemizi taçlandırmaya devam edeceğiz” diyen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı;  “Batı Karadeniz’in en büyük tesisi olan ve 70 dönümlük bir alan üzerine kurulu olan Batı Karadeniz’in yeni turizm markası Ihlamur Teras, elde ettiği başarılardan oluşan ödül köşesi oluşturuldu” dedi.

100’e yakın ülkeden 1000’e yakın aday içerisinden, Dünya genelindeki en iyi Eko dostu oylarla Ekoturizm ödülüne layık görülen, geçtiğimiz aylarda Tokat Dedeman Otelde düzenlenen gala gecesinde Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın aldığı Uluslararası Ekoturizm Derneği Ekoturizm Ödülleri’nin “Best EcoFoundation” kategorisindeki ödülü Ihlamur Teras Tesisinde sergileniyor.

Kazanılan ödül ve fotoğraf gibi sembolik hatıralardan oluşan başarı köşesi tesisde çift taraflı bir köşe oluşturularak ziyaretçilerin  ilgilerine sunuldu.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “Bölgenin göz bebeği, Yenice’nin turizme açıldığı nokta olan Ihlamur Teras Tesisimizin bu başarısıyla ne kadar gurur duysak azdır. Bu gurur hepimizin ve Yenice’mizin. Alınan bu ödül ile tüm hemşerilerimiz gurur duyabilir. Gururla taşıyacağımız bu ödül, onur köşemizin en özel yerini aldı. Çok güzel bir köşe oluşturduk.

Ihlamur Teras, belediyemizin idaresinde başarılarına yenilerini ekleyecek yeni ödüller almaya devam edecektir ” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzular anneleriyle bulustu sevgi yumagi dron kamerasinda gUJEbxNK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kuzular anneleriyle buluştu, sevgi yumağı dron kamerasında

Amasya’daki Gökhöyük Tarım İşletmesi’nde bu yıl doğan sevimli kuzuların anneleriyle buluştu. Sevgi yumağının görüntüleri yürekleri ısıttı. Baharın habercisi kuzular ve anneleri yüzlercesinin arasında birbirlerini ses ile kokularının da yardımıyla tanıdıkları anlar dron kamerasıyla görüntülendi.

Renkli anları öğrenciler de izledi

Ağıl kapılarının açılmasıyla birlikte annelerine koşan kuzular için günün en lezzetli saati başladı. Hepsi aynı gibi görünse de koku ve sesleriyle birbirlerini bulan kuzular ile annelerinin renkli anlarını öğrenciler de izledi.

Birbirlerini döne döne bulmaya çalıştılar

TİGEM bünyesinde çoklu doğum özelliğine sahip yerli ve milli Bafra ırkı koyunların yetiştirildiği işletmedeki buluşma saatine katılan Amasya Valisi Önder Bakan, “Koyunlarla yavrularının buluşmasını takip ettik. Çok güzel görüntüler oluştu. Birbirlerini görüp kokularında tanıyarak döne döne bulmaya çalıştılar” dedi.

Toplam 5 bin 200 kuzu doğdu

Bu yıl 3 bin 200 koyunun toplam 5 bin 200 kuzu yavruladığı işletmede sakız ırkı ile karayaka ırkının melezinden elde edilen çoklu doğum özelliğine sahip Bafra ırkı koyunların yetiştirildiğini belirten Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürü Özge Kürkoğlu da, bu yıl yüzde 74’lük ikizlik oranının kayıtlara geçtiğini söyledi.

Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın küçükbaş hayvan varlığını artırmak, kırsal üretimi güçlendirmek ve hayvancılıkta sürdürülebilirliği desteklemek gibi amaçlarla hayata geçireceği Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi’ne değinen Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Arslan ise başvuruları süren projede hak sahibi kişilere 95 baş dişi ile 5 baş erkek küçükbaş hayvanın TİGEM tarafından temin edileceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin