Reklam
Reklam
ihlamur altinla yarisiyor kilosu 2 bin 500 tl nZI8bwea
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Ihlamur altınla yarışıyor: Kilosu 2 bin 500 TL

Samsun’da kilosu 2 bin 500 TL’den satılan çiçek ıhlamur, havaların soğuk gitmesi nedeniyle ilgi görmeye devam ediyor.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan ıhlamur, bu yıl geçen seneye oranla daha az bulunuyor. Piyasada ıhlamurun az olması ise fiyatlara olumsuz yansıdı. Geçen yıl kilosu 600 TL olan ıhlamur, bu yıl 2 bin 500 TL’den satılıyor. Aktarlar, fiyatlar yüksek olsa da vatandaşların 50 gram ve 100 gram halinde ıhlamura istek gösterdiğini söz etti.

“Ihlamurun kilosu çeşidine nazaran 1,5 bin TL ya da 2,5 bin TL’ye satılıyor”

Fiyatların yüksek olmasına karşın ıhlamur satışlarının devam ettiğine değinen aktar Murat Amanvermez, “Ihlamur fiyatları yüksek olsa da havalar soğuk olduğu için satılıyor. Bu sene geçen seneye nazaran piyasada ıhlamur daha az. Bundan ötürü da ıhlamur fiyatları çok yüksek. İnsanlarımız soğuklara dirençli hale gelmek için tüketmek zorunda kalıyor. Ihlamur fiyatları çeşidine nazaran bin 500 TL ile 2 bin 500 TL ortasında değişiyor. Vatandaşlar en çok 50 gram ya da 100 gram satın alıyor. 50 gramdan 5 porsiyon, 100 gramdan 10 porsiyon ıhlamur çıkıyor. Beşerler fiyatlardan şikayetçi lakin bütçelerine nazaran az ölçüde alıyorlar” dedi.

“Ihlamur dışındaki kış çaylarına ilgi arttı”

Ihlamurun fiyatı nedeniyle vatandaşların uygun olan başka kış çaylarını da tükettiğini belirten Amanvermez, “Ihlamurdaki pahalılık nedeniyle beşerler öteki kış çaylarına da istek gösteriyor. Zira öteki kış çayları ıhlamurdan daha ucuz. Bu nedenle hatmi çiçeği, karabaş, yasemin, adaçayı, papatya ve melisaya da ilgi arttı. En çok 100 gramı 30 TL’den satılan adaçayı tüketiliyor” diye konuştu.

Aktar tezgahlarında adaçayının kilosu 300 TL, karabaşın kilosu 600 TL, kuşburnunun kilosu 250 TL, papatyanın kilosu 600 TL, yaseminin kilosu 850 TL, hatmi çiçeğinin kilosu da 600 TL’den alıcı buluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
06e38a16 0a5c 40d0 a430 be72a72aef61
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Jandarma Genel Komutanı Çardakçı’nın acı günü

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı’nın vefat eden kayınvalidesi Rahime Cebecik, Yenice ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 82 yaşında Rahime Cebecik, dün gece hayatını kaybetti. İşlemlerinin ardından naaşı Karabük’ün Yenice ilçesine getirilen Cebecik için Atatürk Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebecik’in naaşı aile mezarlığında toprağa verildi.
Cenazeye Karabük Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, jandarma teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

 

AW702215 03

Bizi sosyal medyadan takip edin