Reklam
Reklam
ihlamur altinla yarisiyor kilosu 2 bin 500 tl nZI8bwea
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Ihlamur altınla yarışıyor: Kilosu 2 bin 500 TL

Samsun’da kilosu 2 bin 500 TL’den satılan çiçek ıhlamur, havaların soğuk gitmesi nedeniyle ilgi görmeye devam ediyor.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden olan ıhlamur, bu yıl geçen seneye oranla daha az bulunuyor. Piyasada ıhlamurun az olması ise fiyatlara olumsuz yansıdı. Geçen yıl kilosu 600 TL olan ıhlamur, bu yıl 2 bin 500 TL’den satılıyor. Aktarlar, fiyatlar yüksek olsa da vatandaşların 50 gram ve 100 gram halinde ıhlamura istek gösterdiğini söz etti.

“Ihlamurun kilosu çeşidine nazaran 1,5 bin TL ya da 2,5 bin TL’ye satılıyor”

Fiyatların yüksek olmasına karşın ıhlamur satışlarının devam ettiğine değinen aktar Murat Amanvermez, “Ihlamur fiyatları yüksek olsa da havalar soğuk olduğu için satılıyor. Bu sene geçen seneye nazaran piyasada ıhlamur daha az. Bundan ötürü da ıhlamur fiyatları çok yüksek. İnsanlarımız soğuklara dirençli hale gelmek için tüketmek zorunda kalıyor. Ihlamur fiyatları çeşidine nazaran bin 500 TL ile 2 bin 500 TL ortasında değişiyor. Vatandaşlar en çok 50 gram ya da 100 gram satın alıyor. 50 gramdan 5 porsiyon, 100 gramdan 10 porsiyon ıhlamur çıkıyor. Beşerler fiyatlardan şikayetçi lakin bütçelerine nazaran az ölçüde alıyorlar” dedi.

“Ihlamur dışındaki kış çaylarına ilgi arttı”

Ihlamurun fiyatı nedeniyle vatandaşların uygun olan başka kış çaylarını da tükettiğini belirten Amanvermez, “Ihlamurdaki pahalılık nedeniyle beşerler öteki kış çaylarına da istek gösteriyor. Zira öteki kış çayları ıhlamurdan daha ucuz. Bu nedenle hatmi çiçeği, karabaş, yasemin, adaçayı, papatya ve melisaya da ilgi arttı. En çok 100 gramı 30 TL’den satılan adaçayı tüketiliyor” diye konuştu.

Aktar tezgahlarında adaçayının kilosu 300 TL, karabaşın kilosu 600 TL, kuşburnunun kilosu 250 TL, papatyanın kilosu 600 TL, yaseminin kilosu 850 TL, hatmi çiçeğinin kilosu da 600 TL’den alıcı buluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqw 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Haziran, 2026 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te yaya geçidini kullanmayan yayalar tehlike oluşturuyor

Karabük’ün en işlek noktalarından biri olan Postane Caddesi’nde, yaya geçidi çizgisi bulunmayan alanlarda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarla sürücüler arasında görüş ayrılığı yaşanıyor.

Cadde üzerinde yoğun yaya ve araç trafiğinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, yaya geçidi olmayan noktalarda sürücülerin kendilerine yol vermediğini ve bu nedenle karşıya geçmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler açısından durumun risk oluşturduğunu dile getiren yayalar, sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davranmasını istiyor.

Sürücüler ise trafik kurallarına uygun hareket ettiklerini savunuyor. Yaya geçidi bulunan bölgelerde yayalara öncelik tanıdıklarını belirten araç sürücüleri, geçit çizgisi olmayan noktalarda durmak zorunda olmadıklarını ifade ederek, yayaların belirlenmiş geçiş noktalarını kullanmaları gerektiğini söylüyor.

Postane Caddesi’nde yaşanan bu durum, yaya güvenliği ve trafik kuralları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, vatandaşlar bölgede ek yaya geçitleri oluşturulması ve gerekli uyarı levhalarının artırılması yönünde talepte bulunuyor.

Yetkililerin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin