Reklam
Reklam
678b736241d52
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Ocak, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
0

İHH Karabük, 1 Yılda 5.3 Milyon Tl Yardım Dağıttı

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) Karabük Şube Başkanı İbrahim Şentürk, düzenlediği basın toplantısında vakfın bir yıllık faaliyetlerini ve yeni dönem hedeflerini paylaştı. Şentürk, İHH’nın T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Kaynaklarını En İyi Kullanan Vakıf” olarak tanımlandığını ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüğünü hatırlatarak, 123 ülkede yardım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

678b73a6c9096

5.313 KİŞİYE 1.3 MİLYON TL YARDIM

Şentürk, Karabük İHH olarak bir yıl içinde 5.313 ihtiyaç sahibine 1.302.758 TL yardım ulaştırıldığını ve 190 yetime toplamda 1.824.000 TL burs verildiğini açıkladı. Ayrıca, 489 etkinlik düzenleyerek 18.995 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

ULUSLARARASI YARDIMLAR SÜRÜYOR

İHH’nın uluslararası yardım çalışmalarına da değinen Şentürk, Gazze’ye toplam 2.215.900 TL’lik yardım gönderildiğini, su kuyusu açma, katarakt ameliyatları, cami ve yetimhane projelerinin devam ettiğini belirtti.

YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Şentürk, yeni dönemde sosyal farkındalık projelerine, iftar sofralarına, yetim desteklerine ve uluslararası yardım çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini vurguladı. Ayrıca, Suriye için acil yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Şentürk, Karabük’ten 1 ton un göndermeyi hedeflediklerini ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Toplantı sonunda, “İşimiz vaktimizden çok!” diyerek hayırseverlere ve gönüllülere çağrıda bulunan Şentürk, yapılan çalışmaların devamlılığı için desteğin önemine dikkat çekti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
01 Haziran, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Genel Meclisi’nde Haziran ayı mesaisine başladı

Karabük İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman başkanlığında başladı. İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk oturumda gündem maddeleri görüşülürken, Başkan Kirman yaptığı konuşmada son günlerde yaşanan yoğun yağışların etkilerine değindi.

Karabük’te etkili olan yağışlar nedeniyle bazı bölgelerde heyelan, sel ve şev kaymalarının meydana geldiğini belirten Başkan Kirman, İl Özel İdaresi ekiplerinin yaşanan olumsuzluklara hızlı ve etkin bir şekilde müdahale ettiğini söyledi.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve ulaşımın güvenli şekilde sürdürülebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Meclis Başkanı  Kirman, kapanan yolların kısa sürede yeniden ulaşıma açıldığını kaydetti. Sahada görev yapan ekiplere teşekkür eden Kirman, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl Özel İdaresi’nin içme suyu, kanalizasyon, tarımsal altyapı, eğitim ve diğer yatırım alanlarındaki çalışmalarını da planlanan program doğrultusunda sürdürdüğünü vurgulayan Kirman, İl Genel Meclisi olarak Karabük’ün her noktasına hizmet ulaştırma sorumluluğuyla hareket ettiklerini ifade etti.

Birlik ve beraberlik içerisinde, ortak akıl ve istişare kültürüyle çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Kirman, alınacak kararların Karabük ve ilçeleri için hayırlı olmasını temenni ederek Haziran ayı meclis toplantılarının verimli geçmesini diledi.

Konuşmanın ardından gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Kalan gündem maddelerinin ise hafta boyunca yapılacak toplantılarda ele alınacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin