Reklam
Reklam
678b736241d52
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Ocak, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
0

İHH Karabük, 1 Yılda 5.3 Milyon Tl Yardım Dağıttı

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) Karabük Şube Başkanı İbrahim Şentürk, düzenlediği basın toplantısında vakfın bir yıllık faaliyetlerini ve yeni dönem hedeflerini paylaştı. Şentürk, İHH’nın T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Kaynaklarını En İyi Kullanan Vakıf” olarak tanımlandığını ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüğünü hatırlatarak, 123 ülkede yardım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

678b73a6c9096

5.313 KİŞİYE 1.3 MİLYON TL YARDIM

Şentürk, Karabük İHH olarak bir yıl içinde 5.313 ihtiyaç sahibine 1.302.758 TL yardım ulaştırıldığını ve 190 yetime toplamda 1.824.000 TL burs verildiğini açıkladı. Ayrıca, 489 etkinlik düzenleyerek 18.995 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

ULUSLARARASI YARDIMLAR SÜRÜYOR

İHH’nın uluslararası yardım çalışmalarına da değinen Şentürk, Gazze’ye toplam 2.215.900 TL’lik yardım gönderildiğini, su kuyusu açma, katarakt ameliyatları, cami ve yetimhane projelerinin devam ettiğini belirtti.

YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Şentürk, yeni dönemde sosyal farkındalık projelerine, iftar sofralarına, yetim desteklerine ve uluslararası yardım çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini vurguladı. Ayrıca, Suriye için acil yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Şentürk, Karabük’ten 1 ton un göndermeyi hedeflediklerini ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Toplantı sonunda, “İşimiz vaktimizden çok!” diyerek hayırseverlere ve gönüllülere çağrıda bulunan Şentürk, yapılan çalışmaların devamlılığı için desteğin önemine dikkat çekti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin