İHH Karabük, 1 Yılda 5.3 Milyon Tl Yardım Dağıttı

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) Karabük Şube Başkanı İbrahim Şentürk, düzenlediği basın toplantısında vakfın bir yıllık faaliyetlerini ve yeni dönem hedeflerini paylaştı. Şentürk, İHH'nın T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından "Kaynaklarını En İyi Kullanan Vakıf" olarak tanımlandığını ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldüğünü hatırlatarak, 123 ülkede yardım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Berkay Doğan tarafından
18 Ocak, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

5.313 KİŞİYE 1.3 MİLYON TL YARDIM

Şentürk, Karabük İHH olarak bir yıl içinde 5.313 ihtiyaç sahibine 1.302.758 TL yardım ulaştırıldığını ve 190 yetime toplamda 1.824.000 TL burs verildiğini açıkladı. Ayrıca, 489 etkinlik düzenleyerek 18.995 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

ULUSLARARASI YARDIMLAR SÜRÜYOR

İHH’nın uluslararası yardım çalışmalarına da değinen Şentürk, Gazze’ye toplam 2.215.900 TL’lik yardım gönderildiğini, su kuyusu açma, katarakt ameliyatları, cami ve yetimhane projelerinin devam ettiğini belirtti.

YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Şentürk, yeni dönemde sosyal farkındalık projelerine, iftar sofralarına, yetim desteklerine ve uluslararası yardım çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini vurguladı. Ayrıca, Suriye için acil yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Şentürk, Karabük’ten 1 ton un göndermeyi hedeflediklerini ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Toplantı sonunda, “İşimiz vaktimizden çok!” diyerek hayırseverlere ve gönüllülere çağrıda bulunan Şentürk, yapılan çalışmaların devamlılığı için desteğin önemine dikkat çekti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bolu’da vinç yüklü tır çarptığı sinyalizasyon direğini yerinden söktü

Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da D-100 karayolunda denetimden çıkan vinç yüklü tır, sinyalizasyon direğine çarptı. Tırın çarptığı demir direk yerinden söküldü.
Kaza, D-100 karayolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ankara istikametine seyreden Gürkan M. yönetimindeki 34 HL 6964 plakalı vinç yüklü tır, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu sinyalizasyon direğine çarptı. Demir direği yerinden söken tırın lastiği koptu. 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye polis, SEDAŞ ve karayolları takımları sevk edildi. SEDAŞ takımları tarafından yangın çıkmaması için sinyalizasyon sisteminin elektriği denetimli olarak kapatıldı. Polis takımları tarafından bölgede trafik denetimli olarak sağlanırken, tırın bulunduğu yerden kaldırılması için çalışma başlatıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.