İHH Karabük, 1 Yılda 5.3 Milyon Tl Yardım Dağıttı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
678b736241d52
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Ocak, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
0
0

İHH Karabük, 1 Yılda 5.3 Milyon Tl Yardım Dağıttı

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) Karabük Şube Başkanı İbrahim Şentürk, düzenlediği basın toplantısında vakfın bir yıllık faaliyetlerini ve yeni dönem hedeflerini paylaştı. Şentürk, İHH’nın T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Kaynaklarını En İyi Kullanan Vakıf” olarak tanımlandığını ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüğünü hatırlatarak, 123 ülkede yardım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

678b73a6c9096

5.313 KİŞİYE 1.3 MİLYON TL YARDIM

Şentürk, Karabük İHH olarak bir yıl içinde 5.313 ihtiyaç sahibine 1.302.758 TL yardım ulaştırıldığını ve 190 yetime toplamda 1.824.000 TL burs verildiğini açıkladı. Ayrıca, 489 etkinlik düzenleyerek 18.995 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

ULUSLARARASI YARDIMLAR SÜRÜYOR

İHH’nın uluslararası yardım çalışmalarına da değinen Şentürk, Gazze’ye toplam 2.215.900 TL’lik yardım gönderildiğini, su kuyusu açma, katarakt ameliyatları, cami ve yetimhane projelerinin devam ettiğini belirtti.

YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Şentürk, yeni dönemde sosyal farkındalık projelerine, iftar sofralarına, yetim desteklerine ve uluslararası yardım çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini vurguladı. Ayrıca, Suriye için acil yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Şentürk, Karabük’ten 1 ton un göndermeyi hedeflediklerini ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Toplantı sonunda, “İşimiz vaktimizden çok!” diyerek hayırseverlere ve gönüllülere çağrıda bulunan Şentürk, yapılan çalışmaların devamlılığı için desteğin önemine dikkat çekti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda yakalanan saniklarin yargilanmasina devam edildi U8aOBtNP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu operasyonunda yakalanan sanıkların yargılanmasına devam edildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Olay, Eylül 2025 yılında Tosya Sanayi Sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Durdurulan araçta yapılan aramada araç içerisinde şoför kapısı ile koltuk arkasında tütün paketi içerisinde 90 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Araçta bulunan M.A., O.D. ile H.C.Ş.’nin üzerinden 2,30 gram bonzai maddesi bulundu. Olay sonrası uyuşturucu madde ile yakalanan M.A., H.C.Ş. ile O.D.’nin ev ve eklentilerinde jandarma ekiplerince yapılan aramalarda mutfakta 1 adet hassas terazi, fritöz içerisinde 5 gram bonzai maddesi, ayrı bir poşetin içinde 2,90 gram bonzai maddesi ve aseton kutusunda bonzai maddesi ile 5 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

Operasyonun ardından gözaltına alınan H.C.Ş. ile O.D., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. M.A., H.C.Ş. ile O.D. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan açılan dava görülmeye devam etti.

“Uyuşturucu satıcısı değilim, sadece kullanıcıyım”

Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık H.C.Ş., “Fritözün içerisinde bulunan uyuşturucu mavi poşetin içindeydi. Mavi poşette 5 gram kağıdın içinde hepsi bir yerdeymiş, annem oraya koymuş poşeti, ben koymadım. Poşet yoktu hiç. 3 dal sigarayı ben kendim için hazırlamıştım. Bunları farklı zamanlarda bin lira karşılığında Efe ve Murat’tan aldım. Efe’den çok aldım ama Murat’tan 5 ya da 6 kere almışımdır. Ödemeyi genellikle nakit yapıyordum” dedi.

Tutuksuz yargılanan sanık O.D. ise, “Mütalaaya katılıyorum, mütalaa doğrultusunda beraatımı talep ediyorum. Ben uyuşturucu ticareti yapmadım” diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan sanık M.A. da, “Mütalaa doğrultusunda beraatımı talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, H.C.Ş’nin tutukluluğunun devamına ve O.D. ile M.A.’nın adli kontrol tedbirlerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin