Reklam
Reklam
678b736241d52
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Ocak, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
0

İHH Karabük, 1 Yılda 5.3 Milyon Tl Yardım Dağıttı

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) Karabük Şube Başkanı İbrahim Şentürk, düzenlediği basın toplantısında vakfın bir yıllık faaliyetlerini ve yeni dönem hedeflerini paylaştı. Şentürk, İHH’nın T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Kaynaklarını En İyi Kullanan Vakıf” olarak tanımlandığını ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüğünü hatırlatarak, 123 ülkede yardım çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

678b73a6c9096

5.313 KİŞİYE 1.3 MİLYON TL YARDIM

Şentürk, Karabük İHH olarak bir yıl içinde 5.313 ihtiyaç sahibine 1.302.758 TL yardım ulaştırıldığını ve 190 yetime toplamda 1.824.000 TL burs verildiğini açıkladı. Ayrıca, 489 etkinlik düzenleyerek 18.995 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

ULUSLARARASI YARDIMLAR SÜRÜYOR

İHH’nın uluslararası yardım çalışmalarına da değinen Şentürk, Gazze’ye toplam 2.215.900 TL’lik yardım gönderildiğini, su kuyusu açma, katarakt ameliyatları, cami ve yetimhane projelerinin devam ettiğini belirtti.

YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Şentürk, yeni dönemde sosyal farkındalık projelerine, iftar sofralarına, yetim desteklerine ve uluslararası yardım çalışmalarına daha fazla ağırlık vereceklerini vurguladı. Ayrıca, Suriye için acil yardım kampanyası başlattıklarını duyuran Şentürk, Karabük’ten 1 ton un göndermeyi hedeflediklerini ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

Toplantı sonunda, “İşimiz vaktimizden çok!” diyerek hayırseverlere ve gönüllülere çağrıda bulunan Şentürk, yapılan çalışmaların devamlılığı için desteğin önemine dikkat çekti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxxxx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 11:45 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Tarihi Çarşıda minibüs dehşeti

Safranbolu ilçesinde freni boşalan yolcu dolmuşu, park halindeki otomobile çarptıktan sonra tarihi çarşıdaki Cinci Hamamı duvarına çarparak durabildi. Kazada 1 kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 15.30 sıralarında Safranbolu Eski Çarşı’daki Mehmet Kurtulan Meydanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.E. idaresindeki 78 M 6079 plakalı yolcu dolmuşu, Beybağı Kavşağı istikametinden meydana doğru seyir halindeyken freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği dolmuş, önce park halinde bulunan 74 AV 803 plakalı otomobile, ardından Mehmet Kurtulan Meydanı’ndaki Cinci Hamamı duvarına çarparak durabildi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dolmuşta yolcu olarak bulunan ve sürücünün eşi olduğu öğrenilen Ö.E., tedbir amaçlı Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazada araçlarda ve tarihi yapının duvarında hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin