Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İHA’nın  “Oradaydık, unutmadık, unutturmadık” adlı fotoğraf sergisi  açıldı

Gündem Yayın: 12.07.2018 13:55 |Güncelleme:28.12.2023 12:00
İHA’nın  “Oradaydık, unutmadık, unutturmadık” adlı fotoğraf sergisi  açıldı

Karabük Valisi Kemal Çeber: “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Allah bir daha bu memlekete böyle şeyler, böyle acılar, böyle hainlikler yaşatmasın”

Karabük’te 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi, Karabük Valiliğinde açıldı.
İHA tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluşan ‘Oradaydık, unutmadık, unutturmadık’ fotoğraf sergisi, Karabük Valisi Kemal Çeber tarafından açıldı. Karabük Valiliği yeni hizmet binasında fotoğraf sergisinin ve ‘Karabük Meydanı’nda Bir Temmuz Gecesi’ resim, grafik tasarım, şiir, mektup etkinlikleri açılışına Karabük Valisi Kemal Çeber ve yardımcıları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İHA Karabük Bölge Müdürü Yasin Erdem, 15 Temmuz şehidi Metin Arslan’ın babası Zeki Arslan, daire ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Sergiyi gezen Vali Çeber, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Üzerinden 2 yıl geçti. Hala memleket bunun etkilerini görüyor. Tarihimizde yaşadığımız en büyük ihanetlerden birisiydi. Başbakanlık Ofisi bombalandıktan 2 saat sonra ben oradaydım. Üzerinden birkaç gün geçtikten sonra bile görev alan insanlardan birisi olarak ben hala inanamadım ve hala düşündüğüm zaman böyle bir ihanet, böyle bir hainlik nasıl olur diye inanamıyorum. İnanmak istemiyorum ama bu memlekette bu yaşandı. Dolayısıyla unutulmaması gereken bir şey” dedi.
“Unuttuğumuz zaman kaybetmeye başlarız” diyen Vali Çeber, “Mücadele hala devam ediyor. Devlet her türlü imkanını kullansa, her türlü önlemini almış olsa da 40-50-60 yıl, belki de daha fazlaya sair üretilmiş bir stratejinin sonucuydu bu ve onu böyle çok kısa bir sürede bertaraf etmeniz çok mümkün olmuyor. Olabileceği hızda bir yerlere geldi ama bundan sonra da devam edecek. Dolayısıyla unutmamamız ve unutturmamız lazım. Allah bir daha bu memlekete böyle şeyler, böyle acılar, böyle hainlikler yaşatmasın. Zaten onlar ne bizim askerimiz, ne bizim evladımızdı, ne bu memleketin evlatlarıydı. Başka yerlere beynini satmış, kendisini kiraya vermiş, tamamen vicdanını, ruhunu, beynini her şeyini teslim etmiş bir güruhtu. Zaten onlar içimizden atıldıktan sonra hem sınırlarımızda hem yurt içerisinde gerçek askerlerimizin, gerçek güvenlik güçlerimizin nasıl bir mücadele verdiğini hep beraber izliyoruz. Elhamdülillah bu memleket büyük. Gerçek askerlerimiz çok güçlü, kuvvetli, kudretli. Vatandaşımız Allah’a şükür ki böyle bir insan topluluğu. 15 Temmuz şehitlerimiz sayesinde dimdik ayaktayız elhamdülillah” diye konuştu.
Program 15 Temmuz kahramanlarından Ömer Halisdemir’in resminin olduğu tablo önünde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Hafta boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında sergi 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.