İhalelerdeki Kırımlardan Elde Edilen Gelirle Köylere Asfalt Yapılacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2015 07:46 tarihinde yayınlandı
0
0

İhalelerdeki Kırımlardan Elde Edilen Gelirle Köylere Asfalt Yapılacak

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği 2015 yılı Nisan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda birliğin yeni yönetiminin seçimleri yapılırken, genel kurula yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi verildi.
Toplantıya Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlık yaptı. İl Genel Meclisi Üyeleri ve muhtarlara yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kaymakam İbrahim Çay, muhtarlara hizmet dağılımında ayırım yapmamalarını tavsiye etti.
2015 yılı için ödenek sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren Çay, iahalelerde ki kırımlardan 560 bin TL gelir elde ettiklerini söyledi. Kaymakam Çay konuşmasında “Bilindiği üzere bizim 500-600 bin TL bütçemizde para var. Bu parayı asfalt için ayırdık. Bu para tamamen bizim burada yaptığımız ihalelerdeki kırımdan sağlanan gelirdir. Bu bizim kendi öz gelirimizdir. Bu bizim yönetimimizdeki, il genel meclisi ve muhtarlarımızın sağlamış olduğu destekle biriktire birlikte 560 bin TL gelir elde edilmiş. Bunu da 42 kilometre 2. Kat asfalt için kullanacağız. Bu konuda bize destek sağlayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çünkü ihaleleri bize vermese bu kırımların hiçbir tanesi olmayacaktı. Parasal hiçbir sıkıntımız yoktur. Muhtarlarımızın getirmiş olduğu tüm projeleri değerlendiriyoruz. Benim muhtarlardan tek talebim hizmetler kamunun ve tüm vatandaşların kullandığı alanlar olsun. Çünkü burada her mahalle bir köy statüsündedir. Sen öncelikle oturmadığın mahallerine hizmet götüreceksin. Siz onları yaptığınız müddetçe biz her zaman sizin yanınızdayız” dedi.
Birlik üyelerine faaliyet raporu hakkında bilgiler verilmesinin ardından seçimlere geçildi. 98 üyenin oy kullandığı seçimlerde oyların tamamı geçerli sayıldı.
Yapılan oylama sonucunda İl Genel Meclisi Üyesi Ali Tarakçı 60 ve Kazım Beceren 54, Dedeler Köyü Muhtarı Durdu Acar 47 ve Hasankahyalar Köyü Muhtarı Fahri Demircan 43 oy alarak birliğin yeni yönetimine seçildiler. Birlik yönetimine aday olanak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin 47 ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan 14, Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy 41 ve Halaşlı Köyü Muhtarı Özcan Özçiçek 41 oy aldı. Seçimlerde aday olmamalarına rağmen AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen ile Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez’e da 1’er oy çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda 23 nisan coskusu cocuklarin gosterileri ayakta alkislandi 4uZ65Cbn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da 23 Nisan coşkusu: Çocukların gösterileri ayakta alkışlandı

Kastamonu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklar tarafından coşkuyla kutlandı. Çocukların sahnelediği gösteriler vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Kastamonu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen törende çocuklar çeşitli gösteriler yaptı. Renkli görüntülere sahne olan törende, çocukların gösterileri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Törende günün anlam ve önemine binaen konuşan Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, “Sevgili çocuklar; Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz, geleceğimizi köklü kültürümüzden ilhamla güçlü bir şekilde kurmanız, bilime, teknolojiye, sanata ve spora gelecekte yön vermeniz, al bayrağımızı en yücelerde dalgalandırmanız en büyük arzumuzdur. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle sizleri, özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, kendi toplumunun ve medeniyetimizin değerlerinden beslenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, akademik başarılarının yanı sıra, sporda, sanatta, bilim ve teknolojide yetenekli ve değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirebilmektir. Böylece bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, gücünün ve değişen potansiyelinin kaynağı olacaksınız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halkoyunları sahnelendi.

Törene Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Hasan Baltacı, kurum, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin