ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği 2015 yılı Nisan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda birliğin yeni yönetiminin seçimleri yapılırken, genel kurula yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi verildi.
Toplantıya Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlık yaptı. İl Genel Meclisi Üyeleri ve muhtarlara yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kaymakam İbrahim Çay, muhtarlara hizmet dağılımında ayırım yapmamalarını tavsiye etti.
2015 yılı için ödenek sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren Çay, iahalelerde ki kırımlardan 560 bin TL gelir elde ettiklerini söyledi. Kaymakam Çay konuşmasında “Bilindiği üzere bizim 500-600 bin TL bütçemizde para var. Bu parayı asfalt için ayırdık. Bu para tamamen bizim burada yaptığımız ihalelerdeki kırımdan sağlanan gelirdir. Bu bizim kendi öz gelirimizdir. Bu bizim yönetimimizdeki, il genel meclisi ve muhtarlarımızın sağlamış olduğu destekle biriktire birlikte 560 bin TL gelir elde edilmiş. Bunu da 42 kilometre 2. Kat asfalt için kullanacağız. Bu konuda bize destek sağlayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çünkü ihaleleri bize vermese bu kırımların hiçbir tanesi olmayacaktı. Parasal hiçbir sıkıntımız yoktur. Muhtarlarımızın getirmiş olduğu tüm projeleri değerlendiriyoruz. Benim muhtarlardan tek talebim hizmetler kamunun ve tüm vatandaşların kullandığı alanlar olsun. Çünkü burada her mahalle bir köy statüsündedir. Sen öncelikle oturmadığın mahallerine hizmet götüreceksin. Siz onları yaptığınız müddetçe biz her zaman sizin yanınızdayız” dedi.
Birlik üyelerine faaliyet raporu hakkında bilgiler verilmesinin ardından seçimlere geçildi. 98 üyenin oy kullandığı seçimlerde oyların tamamı geçerli sayıldı.
Yapılan oylama sonucunda İl Genel Meclisi Üyesi Ali Tarakçı 60 ve Kazım Beceren 54, Dedeler Köyü Muhtarı Durdu Acar 47 ve Hasankahyalar Köyü Muhtarı Fahri Demircan 43 oy alarak birliğin yeni yönetimine seçildiler. Birlik yönetimine aday olanak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin 47 ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan 14, Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy 41 ve Halaşlı Köyü Muhtarı Özcan Özçiçek 41 oy aldı. Seçimlerde aday olmamalarına rağmen AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen ile Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez’e da 1’er oy çıktı.


İhalelerdeki Kırımlardan Elde Edilen Gelirle Köylere Asfalt Yapılacak
Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi
HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.
Bolu’dan giden isimler
Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.
Bolu’ya atanan isimler
Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.


