ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği 2015 yılı Nisan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda birliğin yeni yönetiminin seçimleri yapılırken, genel kurula yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi verildi.
Toplantıya Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlık yaptı. İl Genel Meclisi Üyeleri ve muhtarlara yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kaymakam İbrahim Çay, muhtarlara hizmet dağılımında ayırım yapmamalarını tavsiye etti.
2015 yılı için ödenek sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren Çay, iahalelerde ki kırımlardan 560 bin TL gelir elde ettiklerini söyledi. Kaymakam Çay konuşmasında “Bilindiği üzere bizim 500-600 bin TL bütçemizde para var. Bu parayı asfalt için ayırdık. Bu para tamamen bizim burada yaptığımız ihalelerdeki kırımdan sağlanan gelirdir. Bu bizim kendi öz gelirimizdir. Bu bizim yönetimimizdeki, il genel meclisi ve muhtarlarımızın sağlamış olduğu destekle biriktire birlikte 560 bin TL gelir elde edilmiş. Bunu da 42 kilometre 2. Kat asfalt için kullanacağız. Bu konuda bize destek sağlayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çünkü ihaleleri bize vermese bu kırımların hiçbir tanesi olmayacaktı. Parasal hiçbir sıkıntımız yoktur. Muhtarlarımızın getirmiş olduğu tüm projeleri değerlendiriyoruz. Benim muhtarlardan tek talebim hizmetler kamunun ve tüm vatandaşların kullandığı alanlar olsun. Çünkü burada her mahalle bir köy statüsündedir. Sen öncelikle oturmadığın mahallerine hizmet götüreceksin. Siz onları yaptığınız müddetçe biz her zaman sizin yanınızdayız” dedi.
Birlik üyelerine faaliyet raporu hakkında bilgiler verilmesinin ardından seçimlere geçildi. 98 üyenin oy kullandığı seçimlerde oyların tamamı geçerli sayıldı.
Yapılan oylama sonucunda İl Genel Meclisi Üyesi Ali Tarakçı 60 ve Kazım Beceren 54, Dedeler Köyü Muhtarı Durdu Acar 47 ve Hasankahyalar Köyü Muhtarı Fahri Demircan 43 oy alarak birliğin yeni yönetimine seçildiler. Birlik yönetimine aday olanak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin 47 ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan 14, Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy 41 ve Halaşlı Köyü Muhtarı Özcan Özçiçek 41 oy aldı. Seçimlerde aday olmamalarına rağmen AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen ile Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez’e da 1’er oy çıktı.


İhalelerdeki Kırımlardan Elde Edilen Gelirle Köylere Asfalt Yapılacak
Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.
İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.


