İhalelerdeki Kırımlardan Elde Edilen Gelirle Köylere Asfalt Yapılacak - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2015 07:46 tarihinde yayınlandı
0
0

İhalelerdeki Kırımlardan Elde Edilen Gelirle Köylere Asfalt Yapılacak

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği 2015 yılı Nisan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda birliğin yeni yönetiminin seçimleri yapılırken, genel kurula yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi verildi.
Toplantıya Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlık yaptı. İl Genel Meclisi Üyeleri ve muhtarlara yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kaymakam İbrahim Çay, muhtarlara hizmet dağılımında ayırım yapmamalarını tavsiye etti.
2015 yılı için ödenek sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren Çay, iahalelerde ki kırımlardan 560 bin TL gelir elde ettiklerini söyledi. Kaymakam Çay konuşmasında “Bilindiği üzere bizim 500-600 bin TL bütçemizde para var. Bu parayı asfalt için ayırdık. Bu para tamamen bizim burada yaptığımız ihalelerdeki kırımdan sağlanan gelirdir. Bu bizim kendi öz gelirimizdir. Bu bizim yönetimimizdeki, il genel meclisi ve muhtarlarımızın sağlamış olduğu destekle biriktire birlikte 560 bin TL gelir elde edilmiş. Bunu da 42 kilometre 2. Kat asfalt için kullanacağız. Bu konuda bize destek sağlayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Çünkü ihaleleri bize vermese bu kırımların hiçbir tanesi olmayacaktı. Parasal hiçbir sıkıntımız yoktur. Muhtarlarımızın getirmiş olduğu tüm projeleri değerlendiriyoruz. Benim muhtarlardan tek talebim hizmetler kamunun ve tüm vatandaşların kullandığı alanlar olsun. Çünkü burada her mahalle bir köy statüsündedir. Sen öncelikle oturmadığın mahallerine hizmet götüreceksin. Siz onları yaptığınız müddetçe biz her zaman sizin yanınızdayız” dedi.
Birlik üyelerine faaliyet raporu hakkında bilgiler verilmesinin ardından seçimlere geçildi. 98 üyenin oy kullandığı seçimlerde oyların tamamı geçerli sayıldı.
Yapılan oylama sonucunda İl Genel Meclisi Üyesi Ali Tarakçı 60 ve Kazım Beceren 54, Dedeler Köyü Muhtarı Durdu Acar 47 ve Hasankahyalar Köyü Muhtarı Fahri Demircan 43 oy alarak birliğin yeni yönetimine seçildiler. Birlik yönetimine aday olanak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Rıfkı Gültekin 47 ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan 14, Ortaköy Muhtarı Erol Özsoy 41 ve Halaşlı Köyü Muhtarı Özcan Özçiçek 41 oy aldı. Seçimlerde aday olmamalarına rağmen AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Taşdelen ile Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez’e da 1’er oy çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tek teker uzerinde motosiklet kullanan surucuye 390 bin tl ceza KpsZKUxV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tek teker üzerinde motosiklet kullanan sürücüye 390 bin TL ceza

Kastamonu’nun Cide ilçesinde tek teker üzerinde motosiklet kullanan ve ehliyetinin daha önceden tespit edildiği, plakada bantla oynama yaptığı tespit edilen sürücüye 390 bin lira ceza yazıldı.

Edinilen bilgiye göre, Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimde, bir sürücüsünün tek teker üzerinde motosikleti kullandığı ve akrobatik hareketler yaptığı tespit edildi. Ekipler tarafından yapılan kontrollerde sürücünün daha önce ehliyetinin iptal edildiği, motosikletin plakasındaki “F” harfini de siyah bantla “E” harfine çevirdiği tespit edildi. Sürücünün motosikleti 90 gün boyunca trafikten men edilerek çekiciyle otoparka çekildi.

Ayrıca sürücüye plakasındaki oynama sebebiyle 140 bin TL, ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmasından dolayı 200 bin TL, motosikletle akrobatik hareketler yapması sebebiyle 46 bin TL, kask kullanmamaması sebebiyle 2 bin 500 TL olmak üzere 390 bin lira idari trafik cezası uygulandı.

Ekiplerin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin