karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
12 Ocak, 2016 14:46 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

İGÜ, Yenice’de Köy Okuluna Koridor Kütüphane Kurdu

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Yenice ilçesine bağlı Satuk Balıkısık İlkokulu öğrenciler için koridor kütüphane kuruldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli’nin destekleri ile üniversite öğrencileri tarafından köy okuluna ‘Oku’ temasının yer aldığı koridor kütüphanesi kuruldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Kültür Sağlık Daire Başkanı Dilek Koymat Başkanlığında 20 Üniversite öğrencisi sabah saatlerinde okula gelerek kütüphanenin kurulumunu yaptı. Kısa sürede duvara monte edilen kütüphanenin rafları yine öğrenciler tarafından getirilen 729 değişik kitap ilkokul öğrencilerinin de yardımı ile raflara dizildi. Kütüphanenin kurulumu sonrası açılışı ise Yenice İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Kültür Sağlık Daire Başkanı Dilek Koymat ve ilçe protokolünün katkıları ile kurdelesi kesilerek minik öğrencilerin kullanımına açıldı. Açılış sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne teşekkür ederek, “İstanbul Gelişim Üniversitesi bu okulumuzda çok güzel bir çalışmada bulunarak okul kütüphanesi yaptılar. Bu bizim için önemli bir konu. Nihayetinde bizler açısından, ilçeler arasında bu tür faaliyetlerde bulunmak bizler için çok önemli. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları bütün okullarla hele hele köy okullarıyla buluşturmak eğitimin kalitesi açısından çok iyi bir faaliyettir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah amaç hasıl olur. Burada çok güzel bir mesaj veriliyor. Kurulan koridor kütüphane teması ‘Oku’ harflerinden oluşturulması. İnşallah çocukların okumasına vesile olan bir etkinlik olacak” dedi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Spor Kültür Sağlık Daire Başkanı Dilek Koymat ise üniversite olarak projeye 1 ay önce başladıklarını söyleyerek, “İlk aşamasından bugüne gelene kadar kaymakamımız ve okul müdürümüz olsun projemize destek istedik. Mütevelli Heyet Başkanımız Abdulkadir Gayretli hocamız ile Gökkuşağı koleji sahibi Şule Gayretli bize her konuda desteklerini esirgemediler. Kendilerinin destekleri ile buradayız. İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Ticaret Kulübü,Müzik kulübü, Gastrobahçe kulübü öğrencilerimle birlikte buraya geldik. Bizlere talep ve istekler geldikçe İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak her türlü desteği elimizden geldiğince vermeye gayret edeceğiz” dedi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Ticaret Kulübü Başkanı Enes Erol da, mütevelli heyet başkanına teşekkür ederek, “Her şeyi ayak üstü aldık ve harika bir şey oldu. Üniversitenin en büyük ayrıcalıklarından bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Herkesin hassasiyet göstermesini istiyorum. Burada değişik bir çok belde ve köy okullarımızda bunlar yok” diye konuştu. Pasta kesiminin ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Müzik Kulübü öğrencileri tarafından minik öğrencilere ve protokol üyelerine mini bir müzik şöleni yaşattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kpyeni 4
Mustafa Akgün tarafından
06 Mart, 2026 14:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Çapraz ailesi’nden geleneksel iftar yemeği

Karabük’ün tanınmış ve sevilen ailelerinden Çapraz Ailesi, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da geleneksel iftar yemeği geleneğini sürdürdü.

Safranbolu’daki Ergüllü Baba Türbesi’nde düzenlenen iftar davetine katılan tüm misafirleri tek tek karşılayan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Çaprazoğlu Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Ramazan ayının manevi atmosferini sevenleri ve dostlarıyla paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fatih Çapraz, “Bu özel iftar yemeğinde, ailemiz ve dostlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İftar programında ayrıca Çapraz ailesinin aile büyüğü ve Karabük cemiyet hayatının unutulmaz ismi Nazım Çapraz anıldı. Merhum Nazım Çapraz’ın vefatının 7. yıldönümü münasebetiyle akşam namazı sonrası Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve ebediyete intikal etmiş aile büyükleri için dualar edildi.

Geleneksel iftar daveti, hem Ramazan ayının manevi havasını yaşatırken hem de aile ve dost bağlarını güçlendiren anlamlı bir buluşma olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin