karabuk
İmsak 05:48
Güneş 07:13
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:50
Yatsı 20:09
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
01 Kasım, 2021 09:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İfade vermeye gitti dönüşte evinin yandığını gördü

Karabük'te iki katlı bir evin son katından çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken evi yanan kadın ise sinir krizleri geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Dağ Sokak'ta Özlem Kalkancı'ya ait iki katlı evin son katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden çevredekiler, durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Bu sırada darp olayı nedeni ile karakolda ifade vermeye giden Kalkancı, döndüğünde evinin alevler içinde olduğunu görünce sinir krizi geçirdi. Kısa sürede evi saran alevler bitişikteki diğer evlere sıçramadan Karabük Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası yangında ev kullanılamaz hale geldi. İtfaiyeciler Son anda kurtuldular Yangında soğutma çalışması yapan itfaiye erleri evden dışarı çıktından sonra çatı katı ve duvarların bir kısmı yıkıldı. Şans eseri dakikalar önce evden dışarı çıkan itfaiye ekipleri duvarların altında kalmaktan son anda kurtuldu.Çıkan yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
fwfwfwfw
Mustafa Akgün tarafından
04 Mart, 2026 15:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık: “KAPGEM Türkiye’de çığır açan bir model haline geldi”

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen KAPGEM iftarında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM'in Türkiye’de örnek alınan bir yapıya dönüştüğünü belirtti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM)’in kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla düzenlenen iftar programında politika masalarının temsilcileri ve aileleriyle bir araya geldi. Programda merkezin iki yıllık çalışmaları değerlendirildi.

Kampüste Ramazan etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen KAPGEM iftarı, Karabük Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

Program, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan KAPGEM çalışmalarını içeren ve Gençlik ve Spor Politikaları Masası tarafından geliştirilen “Spor Üniversitesi Modeli”ne ilişkin belgesel gösterimiyle başladı.

Belgesel gösteriminin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, KAPGEM’in iki yıllık gelişim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kırışık, merkezin ilk yılında teşkilatlanma ve yol haritası oluşturma çalışmalarına ağırlık verildiğini, ikinci yılda ise somut politika raporlarının üretildiğini belirtti.

“Bugün geldiğimiz noktada 13 tane politika raporu üretmiş bir merkeze sahibiz. Bu müthiş bir başarı. Türkiye'de olmayan, yapılmayan bir işi başarmış olduk. Üniversitemizde 160 akademisyenimizle, öğrencimizle, diğer kurum ve kuruluşlardan akademisyenlerle, Türkiye'den ve dünyanın çeşitli noktalarından bürokratlarla birlikte politika masalarımızı oluşturduk. Ve bu masalarımızda hakikaten Türkiye'de daha önce yapılmayan, son derece başarılı politika raporları ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

KAPGEM modelinin birçok üniversite tarafından örnek alınmak istendiğini kaydeden Kırışık, “Baktığımızda demek ki Türkiye'de büyük bir çığır açmışız. Sosyalfest'le nasıl bir çığır açmışsak, aslında Sosyalfest'ten daha büyük bir proje olan KAPGEM'le büyük bir çığır açtık ve Türkiye çapında örnek alınan bir kurum haline geldik. Biz bu öncülüğümüzü, önderliğimizi korumak ve devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Gündeme ilişkin kısa analiz ve bilgi notları hazırlanması yönünde de çalışmalar yürüttüklerini belirten Kırışık, politika masalarının medya aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirmesinin hem üniversitenin hem de akademik çalışmaların görünürlüğüne katkı sağlayacağını dile getirdi.

Rektör Kırışık, KAPGEM’in halihazırda 13 politika raporunu tamamladığını, 6 yeni raporun hazır durumda olduğunu ve yeni anayasa çalışmasına ilişkin hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. KAPGEM’in Türkiye’ye model olacak bir kamu politikaları merkezi haline getirilmesini hedeflediklerini belirten Kırışık, merkezin üniversitenin akademik performansına da katkı sunduğunu vurguladı.

Merkezin akademik performansa da katkı sunduğunu belirten Kırışık, üniversitenin THE Index’inde ilk kez listeye girerek sosyal bilimler alanında Türkiye’de 30. sıraya yükseldiğini, bu başarıda KAPGEM’in önemli payı bulunduğunu söyledi. Rektör Kırışık, “Bu başarıyı bütün üniversitemiz geneline inşallah hep birlikte yayacağız ve bu başarıyı bütün dünyada alkışlanır bir başarı haline inşallah hep birlikte getireceğiz.” sözlerine son verdi.

Mahalli İdareler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancar ise yaptığı konuşmada, KAPGEM’in hazırladığı politika raporlarının toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini belirterek, dernek olarak bu çalışmalara destek vermek istediklerini ifade etti. Sancar, Mahalli İdareler Derneğinin 1989 yılında kurulduğunu ve 2006 yılında kamu yararı statüsü aldığını hatırlatarak, kamu politikalarının geliştirilmesine katkı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Programa Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mahalli İdareler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancar, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, KAPGEM politika masalarının başkanları ve temsilcileri ile davetliler katıldı.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Programın ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş tarafından düzenlenen “Ramazan ve Ramazaniyeler: Dünyadan Ramazanlar” karma sergisini gezdi. Sergi 2-6 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezi Lila Salonda ziyaretçilere açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin