blank
Ramazan Öztürk tarafından
22 Ağustos, 2024 10:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İdman Yurduna Özkan Çetinkaya’dan Ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  3. Lig'de mücadele eden Karabük İdman Yurdu, yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, akşam saatlerinde antrenman yapan futbolcuları   ziyaret ederek, futbolcuların bir süre antrenmanını izledi. Takımın durumu hakkında bilgi alan  Başkan Çetinkaya, Karabük İdman Yurdu'na yeni sezonda başarılar diledi.  Kulüp yetkilileri, Belediye Başkanı Çetinkaya'nın  ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, "2024-2025 sezonunda takımımıza yürekten başarılar diliyorum. Karabük'ün bu güçlü temsilcisi, her zaman olduğu gibi şehrimizi en iyi şekilde temsil edecektir. Takımımıza güvenimiz tam" dedi. Kulüp Yetkilileri ise  Karabük İdman Yurdu'nun  ligdeki iddiasını sürdürmek ve taraftarlarına iyi bir sezon yaşatmak için çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdüğünü belirtirlerken,  Başkan Çetinkaya'nın ziyaretinin futbolculara da moral olduğunu söylediler. Ziyarete AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi, tayların bağışıklık sistemi üzerinde araştırma yapacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan "1,25-Dihidroksivitamin D3’ün LPS ile Uyarılan Neonatal Tay Nötrofillerinde TLR-4 ve Sitokin Cevapları Üzerine Tesirlerinin Araştırılması" proje ile tayların bağışıklık sistemi üzerinde araştırma yapılacak.
Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Kısmı öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Deniz yürütücülüğünde hazırlanan "1,25-Dihidroksivitamin D3’ün LPS ile Uyarılan Neonatal Tay Nötrofillerinde TLR-4 ve Sitokin Cevapları Üzerine Tesirlerinin Araştırılması" isimli proje, TÜBİTAK 1002 Süratli Dayanak Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Araştırma Vazifelisi Serkan Bozacı ve Doç. Dr. Kenan Çağrı Tümer araştırmacı olarak vazife aldığı projede, doğuştan gelen bağışıklık karşılıklarının düzenlenmesinde D vitamininin rolü incelenecek. Çalışmayla, yeni doğan tayların bağışıklık sistemine ait temel sistemlerin anlaşılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Araştırma kapsamında, etkin D vitamini formu olan 1,25-Dihidroksivitamin D3’ün, neonatal taylardan elde edilen nötrofillerde lipopolisakkarit (LPS) ile TLR-4 reseptör seviyeleri ve sitokin üretimine tesirleri incelenecek. Bu sayede neonatal bağışıklığın işleyişi ve düzenlenmesine dair yeni keşifler elde edilmesi bekleniyor.
Çalışmanın, bilhassa tayların hassas neonatal devrinde enfeksiyonlara karşı korunmasında D vitamininin potansiyel katkılarını ortaya koyması; hem bilimsel literatüre hem de at yetiştiriciliği uygulamalarına yararlar sağlaması öngörülüyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin araştırma kapasitesinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, proje grubunu tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin