İdarenin Eli Güçlenmiştir - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Ocak, 2017 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

İdarenin Eli Güçlenmiştir

Yenice ormanlarında yapılacağı açıklanan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yerine karşı çıkan platform, Yargıtay’ın son aldığı karara üzerine bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, yerel mahkemenin kararı üzerine temyiz edilen davanın Yargıtay’ca bozulmasını olumlu bulduklarını bildiren platform üyeleri, “ Böylece idarenin eli güçlenecektir” dediler.
Bilindiği gibi, Karabük il ve ilçeleri ile tüm köylerin çöplerinin depolanması ve bertaraf edilmesi amacıyla 2006 yılında KARÇEV adlı bir birlik kurulmuş ve Karabük’ün Aşağıkızılcaören köyünde tesisin yapımına başlanmıştı. Tesisin yapımı sürerken iddialara göre heyelan meydana gelmiş ve idare ile yüklenici firma mahkemelik olmuşlardı. 2012 yılından bugüne sürüncemede kalan olay, Yenice ormanlarında katı atık bertaraf tesisi yapılacağının açıklanması ile yeniden gündeme gelmişti.
Yenice ormanlarına katı atık bertaraf ya da çöp depolama yapılacağı haberi üzerine Yenice’deki sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinden oluşan bir platform kurulmuş ve tesisin yerine karşı olunduğunu kamuoyuna açıklamışlar, Vali ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’le bir görüşme yaparak imza kampanyası açılacağını duyurmuşlardı.
Aşağıkızılcaören köyünde başlatılan yatırım için şimdiye kadar 1 milyon 200 bin lira harcandığı, heyelan nedeniyle de buradan vazgeçildiği açıklamalarına platform, “Şimdi idarenin eli güçlenmiştir. Günümüzde, heyelan ve toprak kaymalarına karşı önlem alabilecek çok gelişmiş teknolojiler vardır. Çok büyük heyelanlar bile fora kazık yöntemiyle durdurulabilmektedir. Şimdiye kadar buraya harcanan para milletin parasıdır. Bu harcamanın heba olmaması için yapılan tesisin çevresi fora kazıklarla güçlendirilerek tesisin zarar görmesi engellenebilir. Bizim önerimiz, milli servete ve zamana gereken önemin gösterilerek, burada toprak kaymasına karşı güçlendirici çalışmalar yapılarak tesisin bitirilmesinin sağlanmasıdır. Milletin parasına ve zamana değer veren, tesisin bir an önce yapılmasını isteyen yöneticiler elbette ki vardır. Onları bu konuyu yeniden değerlendirmeye davet ediyor, tesisin başladığı yerde bitirilmesini öneriyoruz.” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor yaparken fenalasan hemsire hayatini kaybetti ZpOyJGRl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor yaparken fenalaşan hemşire hayatını kaybetti

Zonguldak’ta bir salonda spor yaptığı esnada fenalaşarak hastaneye kaldırılan hemşire, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir spor salonunda yaşandı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görev yapan hemşire Eda Kerim Tekin (47), spor salonunda antrenman yaptığı esnada rahatsızlandı. Fenalaşan Tekin için salona çağrılan sağlık ekipleri, hemşireye ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eda Kerim Tekin’in 21 yıldır Kızılay’da görev yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin