Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Kasım, 2021 11:38 tarihinde yayınlandı
0

İçişleri Bakanlığı Karabük’te personel alacak

Resmî Gazete’de yayınlanan ilana göre; İçişleri Bakanlığı, Karabük’ün de aralarında olduğu 35 ilde sınavla, mühendis, avukat, arşiv uzmanı, sosyal çalışmacı, mütercim-tercüman, psikolog ve çağrı karşılama personeli alacak. En az 4 bin TL maaş verilecekken, toplamda 124 sözleşmeli personel alınacak.

İçişleri Bakanlığı’nın taşra ve merkez teşkilatına en az 4 bin Türk lirası maaşla 124 sözleşmeli personel alınacak. Resmî Gazete’de yayınlanan ilana göre; mühendis, avukat, mütercim-tercüman, arşiv uzmanı, psikolog, sosyal çalışmacı ve çağrı karşılama personelinin alınacağı alanda, istihdam edilecek iller de paylaşıldı.

Bakanlık, Amasya, Afyonkarahisar, Aydın, Artvin, Bilecik, Balıkesir, Çorum, Denizli, Bitlis, Çankırı, Eskişehir, Hakkari, Edirne, Erzurum, Karaman, Kars, İzmir, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kastamonu, Kayseri, Ordu, Rize, Mardin, Muş, Sivas, Tekirdağ, Sakarya, Samsun, Uşak, Yozgat, Tokat, Trabzon ve Zonguldak’taki merkezlerine toplamda 124 personel alacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar; giriş (sözlü) sınav başvurularını e- Devlet’ten İçişleri Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda yapacak.

Başvurular 29 Kasım 2021’de saat 9:30’da başlayıp, 3 Aralık 2021’de saat 17:30’da sona erecek. Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,

(a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

(b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

(c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

(ç) Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

(d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

2- Sözlü sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarihinden sonra doğanlar).

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
adliyede gorulen dava sonrasi ortalik karisti 8 kadin gozaltina alindi QXRAKuVY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Adliyede görülen dava sonrası ortalık karıştı: 8 kadın gözaltına alındı

Samsun Adliyesi’nde görülen kasten yaralama davasının ardından taraflar arasında çıkan kavga paniğe neden oldu. Olayda sinir krizi geçirerek intihara kalkıştığı belirtilen bir kadın hastaneye kaldırılırken, 8 kadın ise gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Adliyesi 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir tutuklu sanığın da bulunduğu kasten yaralama davasının görülmesinin ardından taraflar arasında gerginlik yaşandı. Duruşmanın yapıldığı adliyenin 4. katındaki mahkeme koridorunda, tutuklu yakını olduğu öğrenilen Y.E.A. adlı kadın sinir krizi geçirdi. İddiaya göre genç kadın bir süre sonra intihara kalkıştı. Olay yerine müdahale eden adliye polisi, kadını sakinleştirerek güvenli alana çıkardı ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.

İlk çağrılan ambulansın müdahalesini kabul etmediği öğrenilen kadın, bir süre sonra yeniden fenalaştı. Adliye önünde baygınlık geçiren Y.E.A. için tekrar ambulans çağrıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kadın hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada davanın tarafı olan kadınlar arasında adliye önünde kavga çıktı. Kısa sürede büyüme eğilimi gösteren kavgaya adliye polisi müdahale ederek olayın daha fazla yayılmasını önledi. Yaşanan arbede sırasında polis ekiplerine de mukavemette bulunulduğu öğrenildi.

Olayların ardından yaşları 18’in altında olan 2 kişi ile birlikte toplam 8 kadın gözaltına alınarak Gazi Polis Merkezi’ne teslim edildi. Gözaltına alınan kadınlardan 2’si hakkında ayrıca polise mukavemet suçundan da yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin