İçerisinde bebeğin de bulunduğu araçtakiler ölümden döndü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2022 13:13 tarihinde yayınlandı
0
0

İçerisinde bebeğin de bulunduğu araçtakiler ölümden döndü

Karabük’te son günlerde Tır kazalarında artış yaşanmaya başladı. Kaza yapan Tırda  bulunan demirlerin yola savrulması sonucu içerisinde bebeğin de bulunduğu hafif ticari araçtakiler ölümden döndü.

Kaza, Karabük-Eskipazar karayolu Keman Oyman Sanayi Sitesi mevkiinde meydana geldi. Ferhat Y. idaresindeki 34 TZ 8913 plakalı demir yüklü tır, sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu bariyerleri kırarak refüje girdi. Sürücüsünün araçta sıkıştığı kazada yola savrulan tır dorsesindeki demirler İstanbul’dan Sinop’a gitmekte olan Recep Kayıkçı idaresindeki 34 EPP 786 plakalı hafif ticari araca çarptı. İçerisinde bebeğinde bulunduğu araçtaki yolcular saniyelerle ölümden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Tır sürücüsü ekiplerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkartılırken, ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
Tırın refüje girdikten sonra demirlerin yola savrulduğunu belirten Recep Kayıkçı, savrulan demirin aracına çarptığını ve kazadan kıl payı kurtulduklarını söyledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
10 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 09.04.2026 12:58
0
0

KARDEMİR Genel Kurulu bugün yapılacak

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı bugün saat 09.30’da gerçekleştiriyor. Şirketin Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 17 maddelik yoğun bir gündem görüşülecek.

Genel kurulda ilk olarak 2025 yılına ilişkin Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bağımsız Denetim Rapor Özeti ve konsolide mali tablolar pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Toplantının en dikkat çeken başlıklarından biri ise sürdürülebilirlik. Şirket, Türkiye Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları’na (TSRS) uyumlu hazırlanan 2024 ve 2025 yılı sürdürülebilirlik raporlarını ilk kez genel kurulun bilgi ve onayına taşıyacak.

Gündemin kritik maddeleri arasında kayıtlı sermaye tavanı süresinin güncellenmesi de yer alıyor. Mevcut esas sözleşmede 2021-2025 yıllarını kapsayan izin süresinin, 2026-2030 dönemini kapsayacak şekilde uzatılması planlanıyor. Bu kapsamda esas sözleşmenin 6. maddesinde değişiklik yapılması oylamaya sunulacak.

Toplantıda ayrıca Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereği yapılan yönetim kurulu üyesi atamasının onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin 2025 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi, 2026 yılı bağış sınırının belirlenmesi ve üyelere ödenecek huzur haklarının tespiti de görüşülecek.

2025 yılı kar payı dağıtım kararı ile şirketin bağımsız denetim kuruluşunun seçimi de genel kurulda karara bağlanacak diğer önemli konular arasında bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, pay sahipleri genel kurula kimlik belgeleriyle fiziki olarak katılabileceği gibi e-Genel Kurul sistemi üzerinden elektronik ortamda da iştirak edebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin