Karabük İdmanyurduspor genç futbolcu ibrahim Efe Karataş’ı denemeye aldı. Takımla birlikte ilk defa deneme antrenmanlara çıkan 20 yaşındaki sol bek ibrahim Efe Karataş, DSİ Spor Kulübünde ve son olarak da Hacettepe’de forma giydi. Karabük İdmanyurduspor ile birkaç deneme antrenmanına daha çıkacağı öğrenilirken, genç futbolcu İbrahim Efe Karataş beğenilirse Karabük İdmanyurduspor ile resmi maçlara çıkacak. (Nurettin Acar)
Orman Köylüleri Kış Primi Süresinin Uzatılmasını İstiyor
Yenice ilçesinde orman köylüleri, 15 Mayıs’ta sona erecek olan kış primi süresinin uzatılmasını istiyor.
Sürenin bitimine sayılı günler kala zorlu doğa koşulları altında çalışan köylüler, hem orman içindeki hem de ana yollardaki bozuk ulaşım şartlarının işleri daha da zorlaştırdığını belirtiyor.
Orman yollarının ağır kış koşulları nedeniyle bozulduğunu ve kamyonların ilerlemekte büyük güçlük çektiğini dile getiren köylüler, yetkililere çağrıda bulunarak sürenin en az 15 gün daha uzatılmasını talep etti.
Orman köylüleri yaptıkları açıklamada, “Maliyetlerimiz çok arttı. Her yıl kış primi süresinin uzatılması bizi bir nebze olsun rahatlatıyordu. Bu yıl mevsimlerin değişkenliği, aşırı yağışlar ve sürekli kötü hava koşulları nedeniyle işlerimiz daha da zorlaştı. Kış primi süresinin uzatılması hayati önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Köylüler, hem ekonomik yükün hafifletilmesi hem de çalışmaların sağlıklı şekilde tamamlanabilmesi için yetkililerin acilen adım atmasını bekliyor.