Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 14:47 tarihinde yayınlandı
0

“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası ““Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansla kutlandı.
Tüccarlar Kooperatifi Salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Orhan Alimoğlu,AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal, SP Milletvekili adayı Soner Malkoç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karabük İl Müftülüğü Tasavvuf Korusunun seslendirdiği ilahiler ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Ulu Camii İmamı Abdullah Yiğit tarafından Kur’an’ı Kerim Tilaveti’nin ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından açılış konuşması yapıldı.
Programda konuşan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu “Benim anlayabildiğim kadarı ile peygamberler zaten doğru haber getiren demek, veren demek. İnsana lazım olan bu bilgileri, haberleri verirken de kimseden bir şey istemiyorlar. Vermiş oldukları bu bilgilerinde yan etkisi yok, tam etkisi var. Ama kime tam etkisi var, peygamberlerin verdiği bu bilgileri doğru anlayıp, doğru uygulayanlara var. İnşallah bu faaliyetler ve programlar bunları doğru anlamamıza vesile olur diye ümit ediyorum. Aklıma gelen prensiplerden üç tanesini ifade edecek olursam bir, israf etmeyin, iki, yediğinize dikkat edin, üç söylediklerinize de dikkat edin. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Vali Orhan Alimoğlu’nun konuşmasının ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Kesler tarafından “Hz. Peygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans verildi.
Programın son bölümünde il genelinde düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından katılımcılara gül ve Kur’an’ı Kerim hediye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tarihi kentte tulum sesi yukseldi iTdM8F2V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tarihi kentte tulum sesi yükseldi

Düzce Belediyesi’nin yürüttüğü kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkan Konuralp Antik Kenti, bu kez tarihin içinden yükselen tulum ezgilerine ev sahipliği yaptı. 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman, tarihi atmosferde tulum çaldı, geleceğe dair en büyük hayalini paylaştı.

Yakın zamanda restorasyon çalışmalarının başlayacağı Konuralp Antik Kenti bir yandan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, diğer yandan da sanatla ilgilenenlerin uğrak noktası haline geldi. Konuralp İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Ahmet Semih Toraman da babası ile birlikte tulum provalarını Konuralp Antik Kenti’nde yapıyor. Enstrümana ilgisinin babası sayesinde başladığını söyleyen Toraman; “Tulum çalmayı babamdan öğrendim, sonra kendi kendime geliştirdim. İleride de bu işi yapmayı düşünüyorum” dedi.

Provalar; arabada, tarlada ve Konuralp sokaklarında

Oğlunun müziğe olan ilgisini büyük bir gururla destekleyen baba Nedim Toraman ise tulum serüveninin küçük bir hediye ile başladığını anlattı.

Tulum sanatçısı bir arkadaşının hediye ettiği küçük tulumun ardından Ahmet Semih’in kendini geliştirdiğini ifade eden Toraman, oğlunun her fırsatta prova yaptığını söyledi.

Kendisi de kemençe çaldığını belirten Toraman, “Akşamları arabada çalıyoruz, Konuralp’in sokaklarında ve bazen hafta sonu tarlaya gittiğimizde prova yapıyoruz. Kültürünü yaşatıp geliştirmesi çok kıymetli. Başka enstrüman çalarsa da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Konuralp’in tarihi dokusunun kendileri için çok özel olduğunu vurgulayan Toraman, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından antik kentte oğluyla birlikte konser verme hayali kurduklarını belirterek, “Burada yürümek, burada çalmak, burayı hissetmek farklı bir duygu. İnşallah restorasyon bittikten sonra bu atmosfer içerisinde baba oğul bir konser vermek istiyoruz. Çocuğumla birlikte aynı sahneyi paylaşmayı hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi mirası yeniden ayağa kaldırılan Konuralp Antik Kenti, kültür ve sanatın buluştuğu özel anlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin