“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Konulu Konferans Gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2015 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

“Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası ““Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansla kutlandı.
Tüccarlar Kooperatifi Salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Orhan Alimoğlu,AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, AK Parti Karabük Milletvekili adayı Sedat Namal, SP Milletvekili adayı Soner Malkoç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karabük İl Müftülüğü Tasavvuf Korusunun seslendirdiği ilahiler ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Ulu Camii İmamı Abdullah Yiğit tarafından Kur’an’ı Kerim Tilaveti’nin ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından açılış konuşması yapıldı.
Programda konuşan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu “Benim anlayabildiğim kadarı ile peygamberler zaten doğru haber getiren demek, veren demek. İnsana lazım olan bu bilgileri, haberleri verirken de kimseden bir şey istemiyorlar. Vermiş oldukları bu bilgilerinde yan etkisi yok, tam etkisi var. Ama kime tam etkisi var, peygamberlerin verdiği bu bilgileri doğru anlayıp, doğru uygulayanlara var. İnşallah bu faaliyetler ve programlar bunları doğru anlamamıza vesile olur diye ümit ediyorum. Aklıma gelen prensiplerden üç tanesini ifade edecek olursam bir, israf etmeyin, iki, yediğinize dikkat edin, üç söylediklerinize de dikkat edin. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Vali Orhan Alimoğlu’nun konuşmasının ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Kesler tarafından “Hz. Peygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans verildi.
Programın son bölümünde il genelinde düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından katılımcılara gül ve Kur’an’ı Kerim hediye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Nisan, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’nun yeni nesil otobüsü hizmete giriyor

Safranbolu Belediyesi, öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiği tasarruflar sayesinde ulaşım filosuna kazandırdığı 2026 model, sıfır kilometre halk otobüsünü vatandaşların incelemesine sundu. Hafta sonu meydanda sergilenen ve büyük beğeni toplayan yeni nesil otobüs, pazartesi günü itibarıyla Safranbolu-Karabük hattında yolcu taşımaya başlayacak.

Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan son teknoloji halk otobüsü, hafta sonu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na çekilerek halkın görüsüne sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergileme sırasında Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Akgül ve Kurtuluş Çavuş, vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

BAŞKAN KÖSE VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Otobüsü yerinde inceleyen vatandaşlar, Safranbolu Belediyesi basın bürosu ekiplerine verdikleri röportajlarda, tasarrufların halka hizmet olarak dönmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, modern bir aracın ilçeye kazandırılması nedeniyle Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Safranbolu Engelliler Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı da yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların kullanımına uygun, tam erişilebilir bir aracın filoya dahil edilmesinin önemine dikkat çekerek Başkan Köse’ye teşekkür etti.

Etkinlikte Mercedes Bölge Satış Koordinatörü Erhan Uyar, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Akgül’e plaket takdim ederek aracın hayırlı olmasını diledi. Aracın teknik donanımı hakkında bilgi veren Ulaşım Şefliği Başşoförü Bülent Sepetçi, şu detayları paylaştı:

“2026 model hibrit teknolojili aracımız, 360 derece izleme imkanı sunan 5 kamera ve kayıt cihazıyla donatıldı. Yolcu güvenliği için çarpışma önleyici sistem, hijyen için antibakteriyel koruma ve konfor için 39 kW klima mevcut. Ayrıca ‘kneeling’ teknolojisi sayesinde duraklarda kaldırım tarafına doğru eğilen aracımız, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyor.”

Toplam 106 yolcu kapasitesine (27 oturan, 1 engelli koltuğu ve 78 ayakta) sahip olan, içerisinde 2 adet TV ve elektrikli perdelerin bulunduğu modern otobüs, pazartesi gününden itibaren Safranbolu ve Karabük arasında düzenli seferlerine başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin