Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hydroponic Tarım ile Topraksız Marul üretimi

Karabük  Bayır Mahallede ilk kez Hulusi Saylar isimli girişimci tarafından topraksız tarım denemesi yapıldı. Bu işe ilk kez giren Hulusi Saylar "Kendim hidrolik işi ile ilgileniyorum ve internette hidrolikle ilgili genel araştırmalar yaparken Hydroponic isimli bir şey gördüm ve incelerken çok ilgimi çekti. Böylesi bir denemeyi küçük ölçekte başlayıp alınan sonuca göre büyütmek bizim elimizde. Topraksız su içinde marul üretiyoruz ve 1 ay kurulum sürecinin ardından şu anda 25. günümüzdeyiz. Genel verim de ilk ürünler ümit verici sürece göre üretim alanımızı büyütmeyi düşünüyorum" dedi. Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de yaptığı açıklamada,  "Topraksız tarım ya da hydroponic tarım, toprak olmadan durgun su kültürü içinde uygulanan bir tarım biçimidir. Bitkiler topraktaki besinlerin yerine bitkinin ihtiyacı olan mineralleri içeren bir besin solüsyonundan faydalanırlar. Bundan dolayı, toprağın tamamında mineral aramak yerine, bitkiler besinleri kolay bir şekilde ve direkt olarak besin solüsyonundan alabilirler. Bu tarım biçimi ilimizde ilk kez Hulusi Saylar isimli çiftçimiz tarafından denenmiş ve ilk deneme başarı ile sonuçlanmıştır. Yaptığımız ziyarette gördük ki,  böylesi küçük bir örtü altında böyle bir deneme güzel sonuçlar vermiştir" diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da otomobil dere yatağına yuvarlandı: 2 yaralı

Ordu’da arabanın dere yatağına yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Kaza, Altınordu ilçesi Selimiye Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Irmak Çırpan’ın (21) kullandığı 52 AL 631 plakalı araba, Bülbül Deresi Caddesi’nde rampa çıktığı esnada geri kaymaya başladı. Yaklaşık 50 metre geri gelen araba, korkulukları yıkarak, Bülbül Deresi’nin yatağına yuvarlandı. Kazada şoför ve yanında bulunan kuzeni Damla Çırpan (20) yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine sıhhat, itfaiye ve polis takımları sevk edildi. İtfaiye takımlarının yürüttüğü çalışmaların akabinde yaralılar arabadan çıkartılarak sıhhat takımlarına teslim edildi. Yaralılar, olay yerindeki birinci müdahalelerinin akabinde ambulans ile Ordu üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Dere yatağına yuvarlanan araba ise olay yerine sevk edilen cazibeli vasıtası ile kaldırıldı.
Duydukları bir ses üzerine kaza olduğunu anladıklarını ve olay yerine giderek yaralılara yardım ettiklerini belirten mahalle sakini Sedat Kılıçkaya, "Sesi duyunca çöp konteynırı zannettik, sonrasında buraya geldik ve bir bayanın bağırdığını duyduk. Yardımcı olduk, kendisini teselli ettik. Geri geri kayıp araç dere yatağına düşmüş" dedi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.