Hydroponic Tarım ile Topraksız Marul üretimi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Hydroponic Tarım ile Topraksız Marul üretimi

Karabük  Bayır Mahallede ilk kez Hulusi Saylar isimli girişimci tarafından topraksız tarım denemesi yapıldı. Bu işe ilk kez giren Hulusi Saylar “Kendim hidrolik işi ile ilgileniyorum ve internette hidrolikle ilgili genel araştırmalar yaparken Hydroponic isimli bir şey gördüm ve incelerken çok ilgimi çekti. Böylesi bir denemeyi küçük ölçekte başlayıp alınan sonuca göre büyütmek bizim elimizde. Topraksız su içinde marul üretiyoruz ve 1 ay kurulum sürecinin ardından şu anda 25. günümüzdeyiz. Genel verim de ilk ürünler ümit verici sürece göre üretim alanımızı büyütmeyi düşünüyorum” dedi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de yaptığı açıklamada,  “Topraksız tarım ya da hydroponic tarım, toprak olmadan durgun su kültürü içinde uygulanan bir tarım biçimidir. Bitkiler topraktaki besinlerin yerine bitkinin ihtiyacı olan mineralleri içeren bir besin solüsyonundan faydalanırlar. Bundan dolayı, toprağın tamamında mineral aramak yerine, bitkiler besinleri kolay bir şekilde ve direkt olarak besin solüsyonundan alabilirler. Bu tarım biçimi ilimizde ilk kez Hulusi Saylar isimli çiftçimiz tarafından denenmiş ve ilk deneme başarı ile sonuçlanmıştır. Yaptığımız ziyarette gördük ki,  böylesi küçük bir örtü altında böyle bir deneme güzel sonuçlar vermiştir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
otomobiller kafa kafaya carpisti 2 yarali FsZgf6Eu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı; 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kepez Mahallesi Dört Yol Ağzı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Ereğli istikametinden Zonguldak yönüne seyir halinde olan Emirhan B. yönetimindeki 67 LD 129 plakalı otomobil, kırmızı ışık ihlali yaparak kavşağa girdi. Bu sırada karşı yönden gelen Hakkı B. idaresindeki 67 UC 319 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta da büyük hasar meydana gelirken, sürücüler yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin