Hydroponic Tarım ile Topraksız Marul üretimi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Hydroponic Tarım ile Topraksız Marul üretimi

Karabük  Bayır Mahallede ilk kez Hulusi Saylar isimli girişimci tarafından topraksız tarım denemesi yapıldı. Bu işe ilk kez giren Hulusi Saylar “Kendim hidrolik işi ile ilgileniyorum ve internette hidrolikle ilgili genel araştırmalar yaparken Hydroponic isimli bir şey gördüm ve incelerken çok ilgimi çekti. Böylesi bir denemeyi küçük ölçekte başlayıp alınan sonuca göre büyütmek bizim elimizde. Topraksız su içinde marul üretiyoruz ve 1 ay kurulum sürecinin ardından şu anda 25. günümüzdeyiz. Genel verim de ilk ürünler ümit verici sürece göre üretim alanımızı büyütmeyi düşünüyorum” dedi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de yaptığı açıklamada,  “Topraksız tarım ya da hydroponic tarım, toprak olmadan durgun su kültürü içinde uygulanan bir tarım biçimidir. Bitkiler topraktaki besinlerin yerine bitkinin ihtiyacı olan mineralleri içeren bir besin solüsyonundan faydalanırlar. Bundan dolayı, toprağın tamamında mineral aramak yerine, bitkiler besinleri kolay bir şekilde ve direkt olarak besin solüsyonundan alabilirler. Bu tarım biçimi ilimizde ilk kez Hulusi Saylar isimli çiftçimiz tarafından denenmiş ve ilk deneme başarı ile sonuçlanmıştır. Yaptığımız ziyarette gördük ki,  böylesi küçük bir örtü altında böyle bir deneme güzel sonuçlar vermiştir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan 23 nisan mesaji hY6SklSl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan 23 Nisan mesajı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, mesajında 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda millet egemenliğinin ilan edildiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Mesajda çocukların milli ve manevi değerlere bağlı, özgüvenli ve çağın gereklerine uygun bireyler olarak yetişmesinin önemine değinen Vali Hacıbektaşoğlu şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümünü, milletçe büyük bir gurur ve derin bir anlamla idrak ediyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ilan edildiği bu müstesna gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilerek, dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı tüm insanlıkla paylaşan ilk ve tek ülke olmamızı sağlamıştır. Bu yönüyle 23 Nisan, yalnızca milli iradenin tecelligâhı değil; aynı zamanda barışın, kardeşliğin ve ortak bir gelecek idealinin de en anlamlı ifadesidir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüveni yüksek, çağın gerekleriyle donanmış bireyler olarak yetişmesi en temel sorumluluğumuzdur. Bu anlayışla, onların güvenli, huzurlu ve nitelikli ortamlarda büyümeleri için tüm imkânlarımızı seferber etmeye; eğitimden sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olmaya kararlılıkla devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli egemenliğimizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; yarınlarımızın umudu olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgiyle büyüyen, umutla geleceğe yürüyen tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir hayat diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin