Hydroponic Tarım ile Topraksız Marul üretimi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Hydroponic Tarım ile Topraksız Marul üretimi

Karabük  Bayır Mahallede ilk kez Hulusi Saylar isimli girişimci tarafından topraksız tarım denemesi yapıldı. Bu işe ilk kez giren Hulusi Saylar “Kendim hidrolik işi ile ilgileniyorum ve internette hidrolikle ilgili genel araştırmalar yaparken Hydroponic isimli bir şey gördüm ve incelerken çok ilgimi çekti. Böylesi bir denemeyi küçük ölçekte başlayıp alınan sonuca göre büyütmek bizim elimizde. Topraksız su içinde marul üretiyoruz ve 1 ay kurulum sürecinin ardından şu anda 25. günümüzdeyiz. Genel verim de ilk ürünler ümit verici sürece göre üretim alanımızı büyütmeyi düşünüyorum” dedi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de yaptığı açıklamada,  “Topraksız tarım ya da hydroponic tarım, toprak olmadan durgun su kültürü içinde uygulanan bir tarım biçimidir. Bitkiler topraktaki besinlerin yerine bitkinin ihtiyacı olan mineralleri içeren bir besin solüsyonundan faydalanırlar. Bundan dolayı, toprağın tamamında mineral aramak yerine, bitkiler besinleri kolay bir şekilde ve direkt olarak besin solüsyonundan alabilirler. Bu tarım biçimi ilimizde ilk kez Hulusi Saylar isimli çiftçimiz tarafından denenmiş ve ilk deneme başarı ile sonuçlanmıştır. Yaptığımız ziyarette gördük ki,  böylesi küçük bir örtü altında böyle bir deneme güzel sonuçlar vermiştir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte mart ayinda 444 arac trafige kayit edildi 9AbIZxl3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Mart ayında 444 araç trafiğe kayıt edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 86 bin 262 olan kayıtlı araç sayısı Mart ayı itibariyle motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 706 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Mart ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 706 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 982, Bartın’da ise 70 bin 206 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 850’sini otomobil, 10 bin 672’sini kamyonet, 3 bin 441’ini kamyon, 14 bin 262’sini motosiklet, bin 623’ünü minibüs, 605’ini otobüs, 6 bin 881’ini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin