Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Hülya Ulusoy: “Saldırıyı gerçekleştiren şahsın tek başına hareket etmediği aşikardır”

Trabzon’da Ali Osman Ulusoy Şirketler Grup Başkanı Murat Seymen’e düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle açıklama yapan Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, saldırıyı gerçekleştiren şahsın tek başına hareket etmediğinin aşikar olduğunu söyledi.
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 24 Nisan tarihinde İskenderpaşa Mahallesi Tiyatro Sokak’ta Ali Osman Ulusoy Şirketler Grup Başkanı Murat Seymen (46), Atatürk Alanı’ndaki iş yerine doğru yürüdüğü sırada yanına yaklaşan Y.C.K.’nın (23) silahlı saldırısına uğradı. Seymen, dizine isabet eden mermiler nedeniyle kanlar içinde yerde kalırken, saldırgan koşarak olay yerinden kaçtı. Polis olay yerinden kaçarak uzaklaşan şüpheli Y.C.K.’yi (23) olayda kullandığı silahıyla birlikte bu akşam Akçaabat ilçesinde yakalayarak gözaltına alırken, Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Başkanı’na yapılan saldırıyı esefle kınadıklarını kaydeden Ulusoy, “Öncelikle 24 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 12.07’de Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Başkanım Sevgili Murat Seymen’e yapılan saldırıyı Ben, ailem ve Ali Osman Ulusoy ailesi olarak esefle kınıyoruz. Ben Hülya Ulusoy, babam Ali Osman Ulusoy’un vefatından sonra yani 9 yıl önce babamın işlerini yarım bırakmamak için Trabzon’a yerleştim. En ufak bir ekonomik kaygım olmamasına rağmen işleri devraldım ve bu zor görevin başına geçtim. Şu anda iki kızımla birlikte şirketlerimizi aktif olarak yönetmekteyiz. Çok büyük zorluklar yaşadık, sıkıntılar çektik. Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen bu zor sektörde, bu zor coğrafyada hem de kadın olarak Ali Osman Ulusoy markasının bugüne taşınması ve sürekli gelişmesi için gece gündüz demeden profesyonel ve güçlü ekibimle beraber çalışmaya devam ediyoruz. Bugün birçok sektörde faaliyet gösteren Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubumuz, 500’e yakın çalışanı ile önemli ticaret hacmi olan bir konumdadır” dedi.

“Gerçek faillerin hak ettiği cezayı aldığını görene kadar tüm imkanlarımızla sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz”
“Kadın girişimciliğine karşı yapılan bu alçakça ve korkakça saldırının tekrarlanmaması için gerekli her türlü önlemin, devletimiz tarafından alınacağından hiç kuşkumuz bulunmamaktadır” diyen Ulusoy, “Yaşanan bu talihsiz olayda şirketlerimizin en yetkin kişisinin hedef alınması önce şahsım, sonra ailem, ardından tüm çalışanlarım ve hatta iş ortaklarım ve müşterilerimin de içerisinde olduğu camiamızın hedef alınması demektir. Kadim Trabzon şehrinin köklü ve büyük markalarından birine yapılan bu alçak saldırı hem Trabzon hem de Trabzon halkı için utanç kaynağıdır. Şehrimizin bu tip olaylarla anılması son derece üzücü ve endişe vericidir. Tek başına bir kadın olarak çıktığım bu yolda bugüne kadar doğrudan şaşmadan Türk Devletine, Türk Hukukuna ve Türk Emniyetine güvenerek çalıştım, hukuka ve devlete olan güvenimizle de çalışmaya ve var olmaya devam edeceğim, edeceğiz. Bu tür alçakça yaklaşımlar bizleri yolumuzdan çeviremez, engel dahi olamaz. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın tek başına hareket etmediği aşikardır. Konu ile ilgili tüm yasal yollara başvurulmuş ve gerekli görüşmeler yapılmıştır. Bu noktadan itibaren adaletin bir an önce tecelli edeceğinden şüphemiz yoktur. Vahim saldırının akabinde tüm Türkiye de olayın basında duyulmasından sonra telefonla arayan, bizzat gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten ve yanımızda sonuna kadar duracağını ifade eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Kadın girişimciliğine karşı yapılan bu alçakça ve korkakça saldırının tekrarlanmaması için gerekli her türlü önlemin, devletimiz tarafından alınacağından hiç kuşkumuz bulunmamaktadır. Bizlerin de büyük Ali Osman Ulusoy ailesi olarak gerçek faillerin hak ettiği cezayı aldığını görene kadar tüm imkanlarımızla sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Ali Osman Ulusoy ismi ve markası sadece Trabzon değil Türkiye’ye mal olmuş bir markadır ve böyle olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

‘Alo 190 fetva hattına Ramazan ayında yoğun ilgi

Türkiye’de vilayet müftülükleri bünyesinde hizmet sunan ‘Alo 190 Dini Soruları Karşılıklandırma Hattı’na Ramazan ayı ile birlikte ağır halde soru geliyor.
Trabzon Vilayet Müftülüğü bünyesinde 2012 yılının Mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayan ’Alo 190 Fetva Hattı’ Ramazan ayı münasebetiyle çok sayıda sorular gelirken, bu soruların çoğunluğu ibadet ve toplumsal hayatla ilgili olduğu belirtildi.
Din İşleri Yüksek Kurulu, Alo 190 dini soruları karşılıklandırma (Fetva) çizgisini, günümüz beşerinin gereksinimleri doğrultusunda geliştirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Alo 190 Fetva Sınırı, dijital teknolojilerin dayanağı alınarak kolay erişilebilen, inançlı ve kaliteli bağlantı imkânı sunan bir davet merkezine dönüştürüldü.

Ramazan ayı ile birlikte en fazla soru oruçtan
Trabzon Vilayet Müftülüğünde fetva vaizi olarak vazife yapan Mehmet Şerif Yüksel, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fetva çizgisine bilhassa orucu bozan, bozmayan bahislerle ilgili sorular geldiğini söyledi. Yüksel "Fetva çizgisine daha çok ibadetle ilgili sorular geliyor. Bilhassa Ramazan ayının başlamasıyla birlikte orucu bozan, bozmayan şeyler. ’Hasta olanlar sıhhat açısından nasıl oruç fiyat?’ biçiminde sorular geliyor. Yaklaşık yüzde 40’ın üzerinde ibadetlerle ilgili soru istatistiğimiz var. Bunlar ortasında en çok karşılaştığımız sorulardan kimileri ise ’Tedavi hedefli iğne vurulmak, diş fırçalamak orucu bozar mı?’ üzere sorular geliyor" dedi.
Gelen soruların yaklaşık yüzde 30 kadarının toplumsal hayatla ilgili olduğunu kaydeden Yüksel, "Ramazan ayı olması hasebiyle ibadetle ilgili soruların sayısal kıymeti daha yükselmiş olabilir. Yüzde 40’ın üzerinde ibadetle ilgili sorular almaktayız. Yaklaşık yüzde 30 toplumsal hayatla ilgili, inançlar ve dini oluşumlarla ilgili yüzde 10’nun üzerinde, iktisadi hayat, sıhhat alanıyla ilgili olarak da yüzde 15 civarında soru alıyoruz. Kur-an’ı Kerim ve mealiyle ilgili yüzde 2-5 ortası sorular almaktayız" diye konuştu.

"Vesvesesi yüksek seviyede olan vatandaşlarımızı tabiplere yönlendiriyoruz"
Zaman vakit sıra dışı sorular da aldıklarını tabir eden Yüksel, "Alanımız olmamakla birlikte vakit zaman ruhsal danışmanlık yapmak zorunda kalıyoruz. Vesvesesi yüksek seviyede olan vatandaşlarımızı hekimlere yönlendiriyoruz. Psikoloğa, psikiyatriye gidiniz diye tavsiye ediyoruz. Kimileri hocam sizin tavsiyeniz nedir bu hususta bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Diye ısrar ettikleri taktirde elimizden geldiği kadarıyla danışmanlık yapıyoruz, kendilerine yardımcı oluyoruz. Şayet bir çıkmazda ise ilgili ayeti, hadisi, kaynağı paylaşıyoruz" sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.