Reklam
Reklam

Hülya Avşar Maketine Saldıran Şahsın Alkollü  Çıktı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ocak, 2023 12:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük‘te, bir iş yerinin önünde reklam maksadıyla konulan ünlü sanatçı Hülya Avşar’ın karton maketine saldırıyı gerçekleştiren kişinin alkollü olduğu ortaya çıktı.
Ankara Caddesi’nde mobilya üzerine faaliyet gösteren iş yerinin önünden geçen bir kişinin mağazaya ait ünlü sanatçı Hülya Avşar’ın karton maketini tekme ve yumruklarla parçalamıştı.
Sabah işe gelen çalışanlar maketi parçalanmış halde görünce büyük hayretler yaşadı. Güvenlik kamerasını inceleyen çalışanlar alkollü bir şahsın maketi parçalayıp uzaklaştığını gördü.
Mağaza personeli Osman Özdemir yaptığı açıklamada, “Bu maketimizi akşamları içeri alırdık. Belirli bir zaman sonra almamaya başladık. Bir sabah geldik maket parçalanmış. Güvenlik kamerasını incelediğimiz zaman bir alkollü vatandaş ne derdi var bilmiyoruz ama saldırı gerçekleştirmiş. Şok olduk” dedi.
Özdemir, saldırının gerçekleştiği anı bir esnafın gördüğünü peşinden koştuğunu ve alkollü olduğu gerekçesiyle bulaşmadığını ifade etti.
Saldırgan şahıstan şikayetçi olmadıklarını aktaran Özdemir, yeni maket için sipariş verdiklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ticaret Bakanlığı’ndan İkinci El Araç Piyasasına 6 Ay Uzatma Kararı

ChatGPT Image 22 Haz 2026 10 49 13
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 10:49 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv piyasasında fiyat istikrarını korumak ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla uygulanan “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile ilan kısıtlaması uygulamalarının süresini 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının korunması amacıyla yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar düzenlemelere aykırı hareket eden yetkili bayi ve galerilere toplam 54 milyon lira, ilan kısıtlamasını ihlal eden kişi ve işletmelere ise yaklaşık 116 milyon lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

İlk kez tescil edilen motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının altı ay ve altı bin kilometreyi doldurmadan satışını engelleyen “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile araçların tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verilmesini önleyen ilan kısıtlamasının, piyasa dengesinin korunmasına önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, söz konusu uygulamaların fiyat manipülasyonlarının önlenmesi, stokçulukla mücadele edilmesi ve tüketicilerin korunması açısından olumlu sonuçlar verdiği belirtilerek, düzenlemelerin 6 ay daha uzatıldığı duyuruldu.

Ayrıca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yanı sıra, bir takvim yılı içerisinde yetki belgesi olmaksızın üç ve üzeri ikinci el araç satışı gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilerin düzenlemeye aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmeye devam edeceği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılıkla mücadele ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetim ve düzenleme faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin