Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
26 Ekim, 2023 10:42 tarihinde yayınlandı
0

Hull City, deplasmanda galip geldi

Hull City, Championship’in 13’üncü haftasında Birmingham ile karşılaştı. Mücadele Hull City’nin 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi. Hull City’nin göllerini 12’nci dakikada Liam Delap ve 74’üncü dakikada Jaden Philogene kaydetti.

Bu galibiyetle birlikte Hull City puanını 20’ye yükseltirken Birmingham 18 puanda kaldı.

(Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kafkametler faciasi davasinda mahkeme telsiz kayitlarini istedi KwlEwjag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kafkametler faciası davasında mahkeme telsiz kayıtlarını istedi

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023 tarihinde 5 denizcinin hayatını kaybettiği Kafkametler gemisi faciasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti, olay gününe ait telsiz kayıtlarının incelenmesi için ilgili kuruma müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 5 Ekim’e erteledi.

Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşmasına, geminin sahibi olan şirketin yetkilileri S.Ö., G.Ö. ve K.Ö. katılmazken, hayatını kaybeden mürettebatın bazı yakınları ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Mustafa Baykuş, gemiye yük temini ile evrak işlemlerini yürüttüğünü belirterek, olayın yaşandığı seferde herhangi bir gecikme olmadığını, geminin planlanan program doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.

Olayda hayatını kaybeden gemi 3. kaptanı Mustafa Nacar’ın annesi Gülay Nacar ise, yargılamanın uzun sürmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Torunum babasız kaldı. Bu dava daha ne kadar sürecek?” dedi.

Sanık avukatı, şirket yetkililerinden S.Ö.’nün gemi adamı belgesinin süresinin dolduğunu ve hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle gerekli işlemleri yaptıramadığını belirterek, yasağın kaldırılmasını talep etti. Müşteki avukatı ise S.Ö.’nün şirket yönetiminde görevli olduğunu belirterek, talebin reddedilmesini ve tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, 18-20 Kasım 2023 tarihlerine ait gemi telsiz kayıtlarının temin edilmesi için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar verdi. Ayrıca sanık S.Ö. hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin