Samsun Valiliği ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol ile hükümlüler, kamu yararına işlerde çalışabilecek.
Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında hazırlanan ‘Hükümlülerin Kamuya Yararlı İşlerde Çalıştırılmalarına İlişkin İş Birliği Protokolü’ Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Vali Yardımcısı Emin Çolak, İdari Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Akpınar, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu ve Denetimli Serbestlik Uzmanı Ezgi Akın’ın katılımıyla imzalandı.
Protokolle haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen hükümlülerin kamu hizmetinde çalıştırılırken yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, hükümlülerin iyileştirilmeleri ve topluma uyum sağlamalarını teşvik etmek, kamu düzeninin sağlanmasına destek olmak, toplumu suça karşı korumak, üretken, verimli, kanunlara, nizamlara ve Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 51. maddesi gereğince hizmetler listesinin hazırlanmasının amaçlandığı belirtildi.


Hükümlüler, kamu yararına işlerde çalışabilecek
Yenice’de debisi artan dere taştı, köy halkı tedirgin oldu
Karabük’ün Yenice ilçesine bağlı Bağbaşı köyü Dabazlar Mahallesi’nde kuvvetli yağışların ardından dere taştı. Suyun evlere yaklaşması mahalle sakinlerinde tedirginliğe neden oldu.
İlçede etkili olan sağanak yağış sonrası kısa sürede debisi yükselen dere, yatağından taşarak yola doğru ilerledi. Taşkın nedeniyle mahallede yaşayan vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Dere suyunun bazı evlere yaklaşması üzerine mahalle sakinleri tedbir almaya çalışırken, bölgede endişe hakim oldu.
Öte yandan, metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağışın düştüğü ilçede belediye ekipleri de harekete geçti. Ekipler, su kanallarında oluşabilecek tıkanmalara karşı iş makineleri ve kepçelerle çalışma başlattı.
Bölgede yağışın etkisini sürdürdüğü öğrenildi.

