Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Prof. Dr. Metin Özarslan ve Hicran Karataş Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette 2015 yılı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Somut Olmayan Kültürel Miras Sempozyumu ile ilgili bilgiler veren konuklar, Başkan Aksoy’dan destek almak için geldiklerini ifade ederken, Safranbolu’nun böylesi önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Başkan Aksoy ise Safranbolu’nun artık ulusal ve uluslar arası konferansların aranılan şehirleri haline geldiğini, bu nedenle büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “ Tabiî ki bu önemli toplantıda Safranbolu Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi fazlası ile yerine getireceğiz. Ayrıca konusunda uzman bilim adamları ve öğretim üyelerini ağırlamak bizleri mutlu edecektir. Ben öncelikle bu nazik ziyaretlerinden ötürü sayın hocalarıma teşekkür ediyor, haziran ayında gerçekleştireceğimiz toplantının şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


HÜ Öğretim Üyelerinden Başkan Aksoy’a Ziyaret
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


