Reklam
Reklam
hopada bir restoran alevlere teslim oldu YtQGGWuO jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Hopa’da bir restoran alevlere teslim oldu

Artvin’in Hopa ilçesinde bir restoranda çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Alevlerin tamamen sardığı restoranın yanma anı, vatandaşlar tarafından kayıt altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bugün öğlen saatlerinde ilçeye bağlı Koyuncular mevkiinde bir restoranda yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek restoranı tamamen kapladı. İhbar üzerine olay yerine Hopa Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlere teslim olan restoran büyük hasar alırken, can kaybı ve yaralanmanın olmadığı öğrenildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmasını devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin